Af Ritzau - 27/10-16 11:53

Den britiske økonomi er vokset 0,5 procent efter brexitDen britiske økonomi er vokset 0,5 procent efter brexit

Storbritanniens økonomi har det bedre end ventet efter EU-folkeafstemningen i juni.

Storbritanniens økonomiske vækst er vokset mere end forventet og blev øget med 0,5 procent i de tre måneder, der er gået siden briterne stemte for at forlade Den Europæiske Union. Det skriver Reuters.

Det britiske bruttonationalprodukt voksede altså i årets tredje kvartal, omend det var lidt svagere end væksten på 0,7 procent i de tre måneder frem til slutningen af juni, hvor den britiske folkeafstemning fandt sted.

Økonomer havde på forhånd ventet, at den økonomiske vækst i tredje kvartal ville være på kun 0,3 procent.

Ser man på udviklingen over et år, var væksten på 2,3 procent. Det var også bedre end ventet, da økonomerne havde spået en stigning på 2,1 procent.

En ny forskningsrapport viste tidligere på ugen, at følgerne af Storbritanniens udtræden af EU i det kommende år vil reducere væksten i Tyskland - Europas største økonomi - med 0,25 procentpoint.

Økonomer på IW-instituttet i Köln skriver, at det svækkede pund sammen med et forventet fald i Storbritanniens økonomiske vækst vil medføre en mindre vækst i Tyskland. Og det sker, allerede før briterne reelt har forladt EU.

Den britiske regering står over for svære skilsmisseforhandlinger med EU. Forhandlingerne vil formentligt begynde næste år. I de seneste uger har der været mange diskussioner om, hvorvidt det vil komme til "et hårdt Brexit".

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx