Af Ritzau - 19/04-17 11:04; Opdateret: 19/04-17 11:41

Vagthund: Nervegas blev anvendt ved Idlib-angrebVagthund: Nervegas blev anvendt ved Idlib-angreb

OPCW: Resultater af analyse "indikerer, at sarin eller en lignende nervegas blev anvendt ved Idlib-angreb".

Nervegassen sarin eller en lignende forbudt giftgas blev anvendt i et angreb i Syrien 4. april, da knap 90 mennesker blev dræbt. Det siger Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) ifølge dens britiske delegation.

Konklusionen understøtter tidligere udmeldinger fra tyrkiske og britiske laboratorier, som har foretaget undersøgelser af angrebet.

OPCW's generaldirektør, Ahmet Üzümcü, siger, at resultaterne af analysen "indikerer, at sarin eller en lignende nervegas blev anvendt".

En række vestlige lande har beskyldt den syriske præsident Bashar al-Assads luftvåben for at have kastet bomber indeholdende giftgas over byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen.

OPCW har i de seneste dage analyseret prøver fra det ramte område. Samtidig har OPCW's eksperter bearbejdet de informationer, som de har indsamlet fra forskellige kilder.

- Vores eksperter er fuldt ud klar over vigtigheden af den opgave, de ventes at udføre. Jeg har tiltro til, at de vil gøre det på professionel og upartisk vis, sagde Ahmet Üzümcü i sidste uge.

Det syriske regime afviste i sidste uge, at det var militæret, som udførte angrebet.

- Det var et påfund, så USA kunne gå til modangreb. Det er vores indtryk, at Vesten - primært USA - samarbejder med terrorister. De har opfundet hele denne her historie for at have et påskud for at angribe, sagde den syriske præsident, Bashar al-Assad.

USA affyrede 59 Tomahawk-krydsermissiler mod en syrisk luftbase som reaktion på det formodede kemiske angreb.

Rusland har tidligere forklaret, at syriske militærfly beskød et lager i området omkring Khan Sheikhoun, som indeholdt en oprørsgruppes kemiske våben.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx