Af Ritzau - 29/12-16 14:54

Rapport: Kim Jong-Un har henrettet over 300 i NordkoreaRapport: Kim Jong-Un har henrettet over 300 i Nordkorea

Omkring 140 højtstående embedsmænd skal være blevet henrettet på fem år.

Nordkoreas diktator, Kim Jong-Un, har beordret 340 henrettelser siden 2011, hvor han overtog magten efter sin far, Kim Jong-il.

Det siger Institute for National Security Strategy, som er et forskningsinstitut finansieret af den sydkoreanske regering.

I en ny rapport fra instituttet, der omtales af den amerikanske tv-station CNN, hedder det, at omkring 140 af de henrettede var højt placerede embedsmænd tæt på regeringen, militæret eller kommunistpartiets top.

Bruce Bennett, som er forsvarsanalytiker ved den amerikanske tænketank Rand Corporation, siger til CNN, at Kim Jong-Un har udvist eksempler på ekstrem brutalitet og hensynsløshed.

På kun fem år har den nordkoreanske leder skiftet forsvarsminister fem gange.

En af de mest fremtrædende afhoppere fra Nordkorea sagde tidligere på ugen, at nordkoreanerne lever under slavelignende forhold.

Thae Yong Ho, der var rådgiver og ambassadørens stedfortræder på den nordkoreanske ambassade i London, hoppede i august af til Sydkoreas demokratiske system.

Thae Yong Ho har siden været igennem en række intensive afhøringer gennemført af den sydkoreanske efterretningstjeneste, som har til opgave at afsløre spioner.

Ifølge den sydkoreanske politiker Lee Cheol-Woo var Thae i stadig stigende grad blevet opmærksom på de "grusomme realiteter", der præger tilværelsen i Nordkorea.

- Der er mange højtplacerede nordkoreanere, som lider af depression, fordi de kommer til at leve som slaver i lang tid, hvis Kim Jong-un kommer til at lede landet i årtier, siger Lee med henvisning til udtalelser fra den afhoppede diplomat.

Omkring 1000 mennesker flygter eller hopper af fra Nordkorea hvert år. Flere og flere privilegerede nordkoreanere er blandt afhopperne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx