Af Ritzau - 21/11-16 12:43; Opdateret: 21/11-16 13:04

Pape forventer at finde sine ministre i folketingsgruppenPape forventer at finde sine ministre i folketingsgruppen

Den konservative formand sigter mod tre ministerposter, og de skal findes blandt partiets folketingsmedlemmer.

K-formand Søren Pape Poulsen kræver tre konservative ministre i en kommende trekløverregering med Venstre og Liberal Alliance.

Og de skal udpeges blandt partiets seks mand store folketingsgruppe.

Da det vil efterlade en forsvindende lille gruppe på tre folketingsmedlemmer, regner Pape med at hive tre nye partifæller ind på Christiansborg.

- Det siger sig selv, at vi kan ikke bare have en gruppe på tre medlemmer tilbage, det skal vi finde en løsning på, og det gør vi så, siger Søren Pape Poulsen på vej ind til regeringsforhandlinger på Marienborg.

Han vil ikke pege på, hvem han vil hive med sig ind i regeringen.

- Jeg har nogle tanker, men jeg har det sådan, at jeg har seks medlemmer af folketingsgruppen, som den dag i morgen kunne blive ministre, siger Pape, der "forventer" at finde sit ministerhold i gruppen.

Men først skal der ligge et fornuftigt regeringsgrundlag med tydelige konservative aftryk, understreger han. Det handler blandt andet om et styrket forsvar og politi, en grøn linje og tryghed for boligejerne.

Spørgsmål: Er det ikke mange krav at komme med, når du kun har seks mandater i ryggen?

- Sidst jeg tjekkede, var politik ikke kun én ting. Det er en helhed, og jeg er formand for et parti, der gennem 100 år har insisteret på, at det at drive et samfund ikke bare handler om en, to eller tre mærkesager, siger Pape.

Han frygter ikke at komme i klemme i et regeringssamarbejde med to større partier:

- Jeg ved ikke, om jeg er sådan en type, der sidder i klemme. Det vigtigste er jo det politiske, og det er derfor, det her regeringsgrundlag bliver helt afgørende. Jeg vil ikke bare have en pensel med brede formuleringer.

Hvad angår stemningen de tre partier imellem, må man forstå på Pape, at den er tøet op, siden hans eget parti i foråret væltede en minister, og Liberal Alliance siden har truet med at vælte hele regeringen.

- Jeg synes, finanslovsforløbet har vist, at stemningen er blevet bedre og bedre. Og så tror jeg også, det handler om, at vi kan se, at det borgerlige Danmark var lige ved at køre mod kanten, mod muren, siger Pape.

Han understreger, at De Konservative "ikke har higet efter at komme i regering". Når han er mødt op på Marienborg hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), er det for at være med til at "redde det borgerlige Danmark".

- Jeg har en gammel Volvo derhjemme, og den kører jeg gerne videre i, hvis det her ikke skulle lykkes, siger han med henvisning til udsigten til en ministerbil.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx