Af Ritzau - 10/11-16 11:29

Sag om fyret anklager risikerer at vokse markantSag om fyret anklager risikerer at vokse markant

Andre anklagere og politifolk kan i den nærmeste fremtid risikere at blive inddraget i skandalesag.

En sag om en anklagers angivelige stillingsmisbrug kan risikere at eksplodere og ende med at omfatte flere anklagere og politifolk.

Det er i hvert fald holdningen blandt en gruppe forsvarsadvokater torsdag i Østre Landsret. Blandt dem advokat Hugo Steinmetz, som forudser en anmeldelse af en række politiagenter.

- Der er som minimum mistanke om, at de har vidner har afgivet falsk forklaring i retten, lyder det fra Steinmetz.

Landsretssagens oprindelige anklager er allerede blevet afsat. Hun er mistænkt for at have givet instrukser til politividner om, hvad de skulle forklare i retten.

I retssagen er 11 mænd i byretten dømt for hashhandel på Christiania. Sagen er anket til landsretten, og det var i forbindelse med ankesagen, at anklagerens mailkorrespondance med politividnerne kom frem.

Ved torsdagens retsmøde har Hugo Steinmetz læst op fra en mail. Den er sendt fra den afsatte anklager til et af politividnerne og den gruppe af anklagere, som mødte i det store Christianiasagskompleks i byretten.

I mailen skriver anklageren, hvilke sagsbilag byretsanklagerne skal spørge ind til. Hun skriver også, hvad politividnet skal forberede sig på at svare på.

Netop den mail er interessant. Den er nemlig sendt helt tilbage i september 2014. Det var, få dage efter at den første retssag i hashkomplekset begyndte ved byretten.

Hugo Steinmetz mener, at det indikerer, at anklagemyndigheden allerede i forbindelse med byretssagerne instruerede de politifolk, som skulle vidne i sagen.

Og det er strengt forbudt.

Forsvarsadvokaterne har fået udleveret en bunke materiale i sagen. De lægger under pauserne i retsmødet ikke skjul på, at mange af oplysningerne efter deres opfattelse er rene "stinkere".

Anklagemyndighedens repræsentant ved torsdagens retsmøde, vicestatsadvokat Anders Riisager, gør dog, hvad han kan for, at advokaterne ikke skal have lov at læse op fra materialet.

Han mener nemlig, at der slet ikke er grundlag for at fortsætte retsmødet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterforsker sagen mod anklageren, og før DUP er færdig, kan retssagen på ingen måder fortsætte. Uanset, hvad der skal ske.

Forsvarsadvokaterne har tilkendegivet, at de vil kræve, at sagen skal gå om og starte helt forfra ved byretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Stjerneskuespiller vil bruge sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx