Af Ritzau - 24/04-17 17:15

Grønlands markante udenrigsminister går i protestGrønlands markante udenrigsminister går i protest

Vittus Qujaukitsoq er klar til at udfordre Kim Kielsen som formand for Siumut, siger han til KNR.

Det kom som en stor overraskelse, da Grønlands udenrigsminister, Vittus Qujaukitsoq, mandag morgen meddelte, at han forlader den grønlandske regering, Landsstyret.

Årsagen er, at han stod til at miste en stor del af sine ansvarsområder, fortæller han mandag middag grønlandsk tid til Grønlands radio KNR.

Qujaukitsoq har flere gange har udtalt sig stærkt kritisk over for Danmark. Og han siger ifølge KNR, at han og regeringschef Kim Kielsen har været uenige om vigtige emner som rigsfællesskabet og forsvarspolitik.

- Jeg må konstatere, at der ikke har været tilstrækkelig enighed i den linje, jeg står for, og som formanden for naalakkersuisut (Landsstyret, red.) står for, siger han.

Og Siumut-formand Kielsen kan godt begynde at forberede sig på en kamp om formandsposten i partiet. Vittus Qujaukitsoq er nemlig klar til at udfordre ham på posten som formand for partiet.- Jeg forlader ikke politik. Jeg fortsætter mit engagement, og jeg regner bestemt med, at jeg er i spil til Siumuts landsmøde til sommer, siger Qujaukitsoq til KNR.

Hans afgang har ført til en større regeringsrokade i Grønland. Ny udenrigsminister bliver Suka K. Frederiksen. Hun er ligesom Kielsen og Qujaukitsoq fra partiet Siumut.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Kæmpe skandale i Røde Kors: Ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx