Af Ritzau - 16/12-16 13:21

Røde Kors opfordrer alle parter til at genoptage evakueringRøde Kors opfordrer alle parter til at genoptage evakuering

Meldingerne fra de stridende parter om evakueringerne fra Aleppo er mange og modstridende.

Den Internationale Røde Kors Komité, ICRC, har udsendt en indtrængende opfordring til alle parter i Aleppo om at genoptage evakueringen af sårede og civile fra den østlige del af storbyen.

Samtidig kommer der mange modstridende meldinger om årsagerne til en suspendering af evakueringen, ligesom der hersker usikkerhed om antallet af evakuerede, skriver Reuters.

En kilde i den syriske hær sagde midt på dagen fredag, at "evakueringen var afsluttet". Men senere rettede andre kilder i militæret udtalelsen til en melding om, at evakueringen er "suspenderet."

I den første melding hed det, at "den russiske operation med at evakuere oprørere og medlemmer af deres familier fra østlige distrikter i Aleppo er færdiggjort".

Ifølge erklæringen er "alle kvinder og børn ude" af den oprørskontrollerede enklave. I alt er 4500 oprører og 337 sårede meldt evakueret.

Ifølge erklæringer fra den syriske hær er der "radikale militante grupper" tilbage, som skyder mod det syriske militær.

Sent torsdag sagde FN's udsending til Syrien, Staffan de Mistura, at omkring 50.000 mennesker, hvoraf langt de fleste er civile, stadig er fanget i det østlige Aleppo.

Tidligere oplyste kilder, at evakueringen blev stoppet af Hizbollah, som i en protest havde blokeret vejen ud af det østlige Aleppo.

Det skete, fordi militsen kræver to shiamuslimske landsbyer evakueret.

Styret i Damaskus og Iran har flere gange krævet landsbyerne Foua og Kefraya evakueret i forbindelse med den indgåede aftale om det østlige Aleppo.

Byerne er belejret af oprørere.

Det statslige syriske tv bragte også rapporter om, at evakueringen er blevet indstillet, fordi militante fra det østlige Aleppo forsøgte at smugle fanger med ud i busser.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx