04/03-16 13:27

Diabetesmiddel mindsker hjerterisiko: Novo-kurs i vejretDiabetesmiddel mindsker hjerterisiko: Novo-kurs i vejret

Novos diabetesmiddel Victoza hjælper også mod hjerte-kar-sygdomme, viser nye data til glæde for investorerne.

Novo Nordisk har præsenteret nye data for diabetesmidlet Victoza om dets virkning på hjerte-kar-sygdomme, og det banker aktiekursen op.

Studiet viser, at Victoza, der er et lægemiddel til personer med type 2-diabetes, giver patienterne mindre risiko for hjerte-kar-problemer.

Det belønnes af investorerne, som ikke havde turdet håbe på så gode resultater.

- Aktiemarkedet havde delvist regnet med, at Victoza reducerede de hjerte-kar-mæssige risici, men det har ikke til fulde været indregnet i aktiekursen, og derfor er der udsigt til kursstigninger, forklarer Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

- Resultaterne af Leader-studiet vil bidrage til et øget salg, da Victoza formentlig vil blive brugt tidligere i behandlingsregimet og formentlig også vil blive brugt forebyggende blandt yngre type 2-diabetikere, vurderer han.

Novo-aktien stiger 5,2 procent i forhold til torsdag og ligger efter knap en halv time i kurs 368,50. Før offentliggørelsen af resultaterne lå Novo-aktien i kurs 352.

Novo Nordisk indledte ifølge Ritzau Finans hjerte-kar-studiet med Victoza i 2010 og har fulgt i alt 9340 patienter igennem flere år.

Studiet er et i en lang række af hjerte-kar-studier, som medicinalselskaberne er blevet pålagt at gennemføre med deres diabetesmidler af den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA.

Kravene om hjerte-kar-studier blev indført i 2008 og skal underbygge, at behandlingen ikke medfører en uacceptabelt forhøjet risiko for hjerte-kar-tilfælde.

De europæiske sundhedsmyndigheder har ikke tilsvarende krav til studierne.

De øvrige hjerte-kar-studier, som er offentliggjort, har i overensstemmelse med FDA's krav vist, at diabetesmidlerne ikke øger risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Brøndby-træner forlænger...
bt.dk
Kæmpe skandale i spansk topklub:...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Politiet hylder ærlig mand: 'Hvis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx