Af Ritzau - 12/08-16 13:54

Løkke barsler med flere asylstramninger til efteråretLøkke barsler med flere asylstramninger til efteråret

En af målsætningerne i 2025-planen er lavere asyltal. Om det vil indfri DF's krav vil Løkke ikke afsløre.

Det første år med Venstre-regeringen har ikke skortet på asyl- og udlændingestramninger. Og det næste år vil føje flere til listen.

Det meddeler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Venstres sommergruppemøde i Faaborg på Sydfyn.

- Vi skal have asyltallet længere ned, end der hvor det er nu. Det er også min vurdering, at vi er i stand til at foretage flere opstramninger inden for konventionerne, siger han.

Dermed ser Venstre ud til at komme Dansk Folkeparti lidt i møde i efterårets 2025-plan. DF fremlagde onsdag fem krav om udlændinge- og asylstramninger, som partiet tager med til forhandlingerne.

DF vil blandt andet gøre grænsekontrollen permanent, etablere straksbehandling af asylansøgere ved grænsen og afløse integrationsplaner med repatrieringsplaner, så personer, der får ophold i Danmark, forberedes på at vende hjem.

Venstres vil også øge fokus på repatrieringsplaner.

- Når folk er her, så skal de tjene deres egne penge, men perspektivet skal være, at de skal rejse hjem igen, når der bliver fred, siger Lars Løkke, der også knytter en kommentar til DF-kravet om permanent og udbygget grænsekontrol:

- Jeg går ikke ind for grænsekontrol for grænsekontrollens skyld, men jeg har et klart øje for, at der kan være situationer, hvor det er nødvendigt, og det er nødvendigt nu.

Regeringen indførte 4. januar midlertidig grænsekontrol. Den er siden blevet forlænget syv gange, og løber nu frem til 12. november.

DF vil i efterårets forhandlinger også få lavet danske forbehold til flygtningekonventionen og menneskerettighedskonventionen.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal Danmark helt udtræde af de konventioner, der kan forhindre Danmark i at føre en stram udlændingepolitik.

Men det er ganske enkelt umuligt, lyder modsvaret fra Lars Løkke Rasmussen.

- Man kan ikke bare tage forbehold for konventionerne. Man kan træde ud af dem, men det kommer ikke til at ske.

- Man kan en gang imellem synes, at konventionerne er uhensigtsmæssige, men derfor er man nødt til at respektere dem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx