23/03-16 17:44

Pind tager til hastemøde i Bruxelles efter bombeangrebPind tager til hastemøde i Bruxelles efter bombeangreb

Ved et ekstraordinært justits- og indenrigsministermøde torsdag er bombeangrebene i Bruxelles på dagsordenen.

Som følge af bombeangrebene tirsdag i Bruxelles rejser justitsminister Søren Pind (V) torsdag til EUs hovedstad for at deltage i et ekstraordinært møde med sine 27 kolleger.

Mødet mellem EUs 28 justits- og indenrigsministre finder sted torsdag klokken 16. Der var tvivl om, hvorvidt Danmark ville deltage på grund af logistikproblemer, men det er altså blevet løst.

Angrebene ramte Bruxelles' internationale lufthavn Zaventem og en metrostation og kostede mindst 31 mennesker livet, mens 270 er såret ifølge de officielle tal.

Siden tirsdag har hovedstadens største lufthavn derfor været lukket, hvilket den også vil være torsdag som følge af angrebene.

Et lignende hastemøde blev også holdt umiddelbart efter angrebene i Paris i november sidste år.

Tidligere onsdag sagde EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, at Europa har behov for en "sikkerhedsunion" for at kunne modstå truslen fra terrorister.

Den del kan Danmark dog ikke tage del i på grund af retsforbeholdet, hvilket ærgrer Søren Pind.

- Det er jeg oprigtig ked af, skrev han på det sociale medie Twitter.

Jean-Claude Juncker understreger ifølge netavisen Politico.eu, at de europæiske lande skal være bedre til at koordinere indsatsen mod terror.

- Vi mener, at vi har brug for en sikkerhedsunion, sagde han på et fælles pressemøde med den franske premierminister, Manuel Valls.

Juncker tilføjede, at Kommissionen blandt andet har fremlagt forslag om beskyttelse af EU's ydre grænser, som han håber vil blive vedtaget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx