Af Ritzau - 16/01-17 06:05

Socialdemokratiet henter over 40.000 vælgere fra DFSocialdemokratiet henter over 40.000 vælgere fra DF

Ny analyse af vælgervandringer viser, at Dansk Folkeparti bløder vælgere hen over midten.

Socialdemokratiet har hentet over 41.000 vælgere hen over midten fra kriseramte Dansk Folkeparti.

Det viser en ny analyse af vælgervandringer siden valget, som valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for netavisen Altinget.

Analysen viser, at den store taber siden folketingsvalget er Dansk Folkeparti, som oven på anklager om fusk med EU-midler i efteråret blødte stemmer i stor stil.

Foruden Socialdemokratiet har Kristian Thulesen Dahls parti ifølge analysen også tabt omkring 21.000 vælgere til Venstre og 45.000 vælgere til Nye Borgerlige.

Men vælgervandringen til Socialdemokratiet er det afgørende, lyder vurderingen fra Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

- De stemmer forrykker flertallet mellem rød og blå blok, og alene den vælgerbevægelse kan være nok til at gøre Mette Frederiksen til statsminister, siger han.

Valgforsker Kasper Møller Hansen fortæller, at Socialdemokratiet er blevet "broen" for vælgere mellem rød og blå blok og reelt er det parti, som i øjeblikket sikrer rød blok flertal.

- Rollen som bro mellem blokkene har Radikale tidligere haft, men sådan er det ikke længere, siger han til Altinget.

Både Kasper Møller Hansen og Erik Holstein er enige om, at Socialdemokratiets kursændring på udlændingeområdet har gjort partiet mere spiseligt for utilfredse DF-vælgere.

Ifølge Erik Holstein bliver det interessante spørgsmål nu, om Socialdemokratiet kan holde på DF-vælgerne, når sagen om fusk med EU-midler kommer på afstand.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx