Af Ritzau - 17/06-16 07:21

Tænk dig om når du forsikrer koncertbillettenTænk dig om når du forsikrer koncertbilletten

Det kan virke betryggende at købe en afbestillingsforsikring til koncertbilletten. Men den giver dig ikke nødvendigvis ret til at fortryde.

storybild

Det kan være fristende at tilkøbe en afbestillingsforsikring, når du køber koncertbilletter. Men du skal huske at læse betingelserne grundigt. (Billede: Free/Colourbox.com)

Du er måske en af de heldige, der er sluppet gennem nåleøjet og har sikret dig et par billetter til koncerten med dit store idol, før alt blev udsolgt.

Mens du puster ud og færdiggør dit køb, bliver du fristet til at betale for en afbestillingsforsikring i tilkøb til dine billetter. Og prisen på seks procent af koncertbilletternes pris virker ikke skræmmende.

Men afbestillingsforsikringer er en af de købssituationer, hvor du bør tænke dig om, lyder rådet fra det danske Forbruger Europa-kontor.

En afbestillingsforsikring erstatter nemlig ikke fortrydelsesretten på 14 dage, som billetter købt på nettet er undtaget fra.

- Den type arrangementer, koncerter lige såvel som andre udflugter, er en af de få ting, der er undtaget fra den almindelige fortrydelsesret. Det kommer bag på folk. Så man skal lige tænke over det, inden man klikker på 'køb', siger Lars Arent, leder af Forbruger Europa.

Vælger du at købe en afbestillingsforsikring, gør du klogt i at sætte dig ind i betingelserne.

Du får nemlig ikke bare lige dine penge igen, hvis du er nødt til at melde fra til koncerten, fordi du havde glemt din tantes fødselsdag.

I stedet skal du kunne dokumentere, at du er blevet akut syg, har haft indbrud, er blevet skilt fra din ægtefælle i mellemtiden, er blevet fyret, skal til reeksamen eller andet.

- Du skal lige vægte risiko og pris op imod, om det er værd at forsikre sig. For nogle ville det være det rigtige valg, mens det for andre er beløb, man ikke burde have brugt. Man kan drage paralleller til andre produkter, hvor man blindt begynder at forsikre varer, der ikke koster så meget, siger Lars Arent.

Hos Forsikring & Pension mener underdirektør Hans Reymann Carlsen ikke, at det er i forsikringsbranchens interesse, hvis kunderne ikke er på det rene med, hvad deres forsikring dækker.

- Det er regel nummer et, at man som forsikringsperson rådgiver på en måde, så folk ved, hvad de køber, og at produktet er noget, folk har brug for, siger han.

Gode råd ved afbestillingsforsikring:

- Hvis du har en årsrejseforsikring, kan du være dækket i forvejen. Undersøg det først, så du undgår "dobbeltforsikring".

- Prøv at vægte risiko og pris, før du køber afbestillingsforsikringen. Er det sandsynligt, at du bliver syg, skilt, fyret eller får indbrud, inden du skal til koncert eller på festival?

- Hvis du ofte tager til koncert eller festival, løber de tilkøbte afbestillingsforsikringer måske op i prisen på en hel koncertbillet. Og måske kan det bedre betale sig for dig at forsikre dig via en årsrejseforsikring.

- Hvis du brænder inde med koncertbilletter, du ikke kan bruge, kan du prøve at sælge dem igen. Du skal bare huske, at det er ulovligt at opkræve mere for dem, end du selv betalte. Den regel er indført for at undgå "billethajer".

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx