Af Ritzau - 15/03-17 15:12

Arkæologer finder fornem viking i grav ved SkanderborgArkæologer finder fornem viking i grav ved Skanderborg

Et nyt fund i Hørning ved Skanderborg kan vise sig at være lige så vigtigt som Tollundmanden og Egtvedpigen.

Et nyt arkæologisk fund kan vise sig at være lige så vigtigt som Tollundmanden og Egtvedpigen.

Det skriver DR Østjylland.

Der er tale om flere store, sammenhængende kammergrave, der er fundet i Hørning ved Skanderborg. I den ene er der fundet en meget fornem person fra yngre vikingetid med exceptionelt rige genstande.

Manden, som arkæologerne mener måske var en af kongens jarler, har fået en begravelse med alt det udstyr, som var nødvendigt for rejsen til Valhal og mere til.

Direktør Lene Høst-Madsen fra Skanderborg Museum fortæller, at manden fik et forgyldt hovedtøj til en hest med sig i graven.

- Der er ingen tvivl om, at det materiale, vi foreløbig har undersøgt fra graven, viser, at det er en højstatusperson, der er gravlagt her.

- Han indgår sandsynligvis i en magtstruktur, hvor han enten er en af kongens fortrolige eller en af kongens udfordrere, siger hun til DR Østjylland.

Beslagene fra seletøjet stammer fra cirka 950 e.Kr., hvilket betyder, at vikingen fra Fregerslev, som han kaldes, kan have været Gorm den Gamles betroede eller konkurrent.

Når udgravningen kommer i gang 19. april kan man følge den på hjemmesiden Vikingen fra Fregerslev. Derudover får folk mulighed for at følge med i arbejdet, da der bliver rundvisning hver dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx