Af Ritzau - 04/01-17 23:30; Opdateret: 05/01-17 00:00

DMI advarer: Kolding kan blive hårdt ramt af vandetDMI advarer: Kolding kan blive hårdt ramt af vandet

Kolding kan blive ramt af en vandstand på mere end 180 centimeter over det normale niveau, advarer DMI.

storybild

Øget vandstand i Kolding den 4. januar 2017. Her ved Ågaden i Kolding, hvor vandet kl 21:30 bliver presset op mod Kolding Å's normale strømretning. En bekymret beboer står i hans have, som vender mod åen. Den er cirka 110 cm over normale vande på dette tidspunkt og prognoserne melder om mindst 45 centimeter mere. ©2017 Palle Peter Skov (Billede: Scanpix/Palle Peter Skov)

Vandmasserne skyller onsdag aften vestpå og truer med oversvømmelser i flere byer, der har kyst ud til Det Sydfynske Øhav og Lillebælt.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Der er allerede foretaget høje målinger på 1,7 meter over det normale niveau for vandstanden ved Aabenraa og Langeland, men det kan blive endnu værre andre steder i regionen, advarer DMI.

- Det kan stige til måske 1,85 meter oppe i den nordlige del af Lillebælt oppe ved Kolding-området, og det kan ligge på 1,75 meter mange andre steder.

- Det varer stadig lige nogle timer, før det topper, og man skal nok frem til midt på natten, før det topper ved Kolding, siger Frank Nielsen.

Meteorologen fortæller desuden klokken 23, at vandstanden ved Ærø, Langeland og Als topper inden for et par timer.

De høje vandmasser kan give store udfordringer lokalt, uddyber Frank Nielsen.

- Det afhænger af kyst og havn, og hvor meget man har sikret sig, men der er store udfordringer i at holde styr på alt det vand.

- Hvis først vandet trænger ind, kan det få store konsekvenser, siger meteorologen, der opfordrer til, at man orienterer sig hos sine lokale myndigheder.

Blandt dem, der kæmper mod vandmasserne, er Syd- og Sønderjyllands Politi. Her har man problemer ved sommerhusområder i Haderslev og Vemmingbund, fortæller vicepolitiinspektør Preben Westh.

Samtidig har der været problemer med folk, der gik på de såkaldte water tubes på Aabenraa Havn, der skal holde vandmasserne ude.

- Det er selvfølgelig fordi, det har været forholdsvist fint vejr, at folk vil ud og opleve lidt. Men det er vi meget kede af, når det er en alvorlig situation.

- Vandet er koldt, og man kan komme til skade, når redningsmandskabet er i gang. Det går slet ikke, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet regner ikke med, at den forhøjede vandstand giver store problemer i Sønderborg.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hemmelig plan: LA-minister står til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx