Af Ritzau - 03/11-16 15:57

EU-ekspert: Brexit-dom trækker skilsmissen i langdragEU-ekspert: Brexit-dom trækker skilsmissen i langdrag

Vejen ud af EU bliver endnu mere kompliceret efter afgørelsen i den engelske landsret, mener ekspert i EU.

Den britiske regering bliver nødt til at få parlamentets godkendelse, før den påbegynder sin vej ud af EU. Sådan lyder afgørelsen i den engelske landsret torsdag.

Det kan meget vel trække hele udmeldelsen i langdrag, forudser Rebecca Adler-Nissen, der er professor med speciale i EU-forhold ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

Den britiske premierminister, Theresa May, har tidligere meddelt, at hun vil bruge artikel 50 i Lissabon-traktaten, der beskriver vejen ud af EU i marts 2017, men det får hun svært ved at nå, mener professoren.

- Hvis dommen bliver fastholdt af den britiske højesteret, vil det gøre Storbritanniens vej ud af EU endnu mere kompliceret, end den allerede er, lyder det fra professoren.

Den britiske regering har allerede appelleret dommen til højesteret.

Ifølge professoren vil parlamentet højst sandsynligt ikke afblæse skilsmissen mellem Storbritannien og EU. Men medlemmerne vil meget vel opstille nogle betingelser, der vil gøre udmeldelsen en del blødere.

- Et af de spørgsmål, der kommer til at spille en rolle, er, hvorvidt Storbritannien fortsat skal være en del af det indre marked, lyder det fra Rebecca Adler-Nissen.

Men selv om premierministeren ærgrer sig over afgørelsen, er det en god nyhed for andre. Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, mener, at det understreger den kaos og forvirring, der hersker i den britiske regering.

Ifølge professoren giver det EU-tilhængere, skotter, nordirere og konservative Brexit-folk blod på tanden i forhold til at spille en mere aktiv rolle i Brexit-processen.

- Theresa May har indtil videre forsøgt at styre det fra Downing Street 10 uden at involvere de folkevalgte, siger hun.

52 procent af befolkningen i Storbritannien stemte for at lade sig skille fra EU 23. juni. Der var tale om en ikke-bindende folkeafstemning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx