Af Ritzau - 12/03-17 11:38

V og DF afviser blankt tyrkiske vælgermøder i DanmarkV og DF afviser blankt tyrkiske vælgermøder i Danmark

Tyrkiet har lagt sig ud med flere EU-lande, efter at vælgermøder med tyrkiske ministre er blevet aflyst.

Hverken Venstre eller Dansk Folkeparti byder Tyrkiets premierminister velkommen med åbne arme, hvis han kommer til Danmark for at afholde vælgermøder.

- Forventer af Tyrkiets premierminister, at han ikke afholder vælgermøder, hvis han besøger Danmark.

- Det vil være en rød klud mod blandt andet kurdere og os, skriver udenrigsordfører Michael Astrup (V) på Twitter.

Også Kenneth Kristensen Berth, EU-ordfører og medlem af Folketingets Udenrigsudvalg, melder klart ud, efter at premierminister Binali Yildirim angiveligt vil rejse hertil 19. marts.

- Jeg synes, at det er helt uacceptabelt, at Tyrkiet forvandler Europas lande til en slagmark for deres interne valgkamp, siger Kenneth Kristensen Berth.

Premierministerens besøg er endnu ikke bekræftet.

Men Tyrkiet har lagt sig ud med flere andre EU-lande, efter at en række vælgermøder med deltagelse af tyrkiske ministre er blevet aflyst i blandt andet Tyskland og Holland, der har mange borgere med stemmeret i Tyrkiet.

Møderne skulle afholdes forud for en folkeafstemning om en forfatningsændring i Tyrkiet senere i april. Den vil give landets præsident større magt over landet.

Men det er mangel på respekt, hvis tyrkerne beslutter at føre valgkamp i Danmark, mener DF.

- Vi skal ikke have interne konflikter fra Tyrkiet importeret med assistance fra en meget selvsikker tyrkisk regering. Det duer ganske enkelt ikke, lyder det fra Kenneth Kristensen Berth.

- Det er mangel på respekt over for de europæiske landes integritet, at man fører valgkamp uden for landets grænser. Jeg synes, det er frækt, og mener, at vi bør meddele, at det ikke kan lade sig gøre.

Allerede fredag besøgte Mehmet Mehdi Eker, som er en af flere næstformænd i det tyrkiske Retsfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), Danmark.

Det fremgår af Foreningen for Tyrkiske Demokrater i Europas side på Facebook, og det fortæller en svensk mødearrangør i Stockholm til det svenske nyhedsbureau TT.

Eker var minister for landbrug og fødevarer indtil 2016.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx