Af Ritzau - 26/09-16 04:15; Opdateret: 26/09-16 07:22

Uber efterspørger nye danske regler i skattestridUber efterspørger nye danske regler i skattestrid

Uber vil gerne pålægges som selskab at indberette skatteindtægter af de danske politikere, fastslår chef.

storybild

- Vi ønsker, at der kommer en obligatorisk løsning for indberetning af skatteoplysninger - altså at vi bliver pålagt det som selskab, siger Carl Edvard Endresen, der er chef for Uber i Danmark og Norge. (Billede: Scanpix/Thomas Oliva)

De danske politikere må på banen og lave nogle nye regler.

Sådan lyder opfordringen fra kørselstjenesten Uber, der igen kritiseres for ikke at indberette chaufførernes skatteindtægter automatisk.

- Vi ønsker, at der kommer en obligatorisk løsning for indberetning af skatteoplysninger - altså at vi bliver pålagt det som selskab, siger Carl Edvard Endresen, der er chef for Uber i Danmark og Norge.

- Så er vi sikre på, at man får information om alle, som bruger platformen. Og det vil også sikre lige konkurrencevilkår mellem andre aktører i deleøkonomien.

Ubers danske og europæiske modstandere mistænker chaufførerne for at arbejde sort.

Obligatorisk indberetning af skatteoplysninger løser "nok ikke problemet alene", mener John Lindbom, der er formand for Dansk Taxi Råd, en landsdækkende erhvervs- og interesseorganisation for taxivognmænd:

- Men det er da klart, at det er da et skridt på vejen, hvis man har lige vilkår. Vores medarbejdere betaler skat, så vi hilser det velkommen, hvis Uber også begynder at betale skat. Det vil da være en god ting.

Ubers seneste tiltag, hvor chauffører med et tryk i appen kan give tilladelse til, at oplysninger om deres indtægter sendes ind til Skat, får en kølig modtagelse af både eksperter og skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Ministeren skriver i en e-mail til Politiken:

- Det er da som sådan glædeligt, at Uber har fundet ud af, at man skal betale skat i Danmark, når man tjener penge i Danmark.

- Jeg vil dog klart anbefale, at Uber selv indberetter indtægterne automatisk på samme måde som alle andre selskaber i Danmark gør. Det, tror jeg, er en bedre løsning end at overlade indberetning og skattebetaling til hver enkelt Uber-chauffør.

Også John Lindbom vil se succesen, før han tror på den:

- Det har aldrig været den store succes med frivillig indberetning af skat, konstaterer han.

Men Uber vil faktisk gerne samarbejde med Skat, fastslår Carl Edvard Endresen. Det strider bare imod persondataloven at indsende chaufførernes skatteoplysninger automatisk, lyder argumentet:

- Og det er vigtigt at huske på, at Uber-chaufførerne er selvstændige erhvervsdrivende. Så de har ansvaret for at indberette til Skat ligesom alle andre selvstændige erhvervsdrivende i Danmark.

Spørgsmål: Hvor mange chauffører kommer til at trykke på den nye knap, tror du?

- Det ved vi ikke endnu, svarer Carl Edvard Endresen.

- Det er for tidligt at spå om. Men vi har allerede hørt positive meldinger fra chauffører, som synes, at det er fint endelig at kunne få bekræftet, også over for omverdenen, at de betaler deres skat rigtigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx