Af Ritzau - 15/08-16 14:17; Opdateret: 15/08-16 19:14

Mindst ni dræbt og 40 kvæstet i jordskælv i PeruMindst ni dræbt og 40 kvæstet i jordskælv i Peru

Omkring 50 hjem kollapsede under det kraftige jordskælv, og myndighederne frygter, at dødstallet vil stige.

Et kraftigt jordskælv i Peru har efterladt mindst ni mennesker - deriblandt en amerikaner - døde og 40 andre kvæstede. Det oplyser en embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Jordskælvet, der havde en styrke på 5,2 ifølge Perus Geofysiske Institut, ramte natten til mandag lokal tid i den sydlige Arequipa-region.

Skælvet forårsagede ødelæggelser i hele området Arequipa som kaldes Colca Dalen. Her er adskillige landsbyer blevet afskåret fra omverdenen.- Vi beder om hjælp. Først og fremmest tunge gravemaskiner, som kan skaffe os adgang. Folk er omkommet, siger borgmesteren i Caylloma, Rômulo Tinta, til RPP radio.

Guvernøren i Arequipa, Yamila Osorio, siger til den nationale radio, at tre mennesker er meldt dræbt i Achoma og seks andre i en landsby, Yanque.

- Det var tragisk. De fik de kvæstede ud så godt som de kunne. Der var ikke noget lys, og ingen senge. Elektriciteten blev afbrudt, sagde en indbygger i området, John Rivera.

Ifølge myndighederne risikerer dødstallet at stige, eftersom omkring 50 boliger er kollapset.

Skælvets epicentrum lå 10 kilometer fra Chivay, som er hovedstad i provinsen Caylloma, oplyser Perus Geofysiske Institut.

Der blev mandag registreret to efterskælv.

Skælv sker forholdstvist hyppigt i Peru, men dette kan have forårsaget omfattende ødelæggelser, da epicentret kun var otte kilometer under jordoverfladen.

Skælvet i den kobberproducerende provins blev af USA's geologiske overvågningscenter målt til 5,4.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx