Af Ritzau - 24/09-16 20:05

Politi om skuddrab i storcenter: Intet tyder på terrorPoliti om skuddrab i storcenter: Intet tyder på terror

Amerikansk politi jagter en mand, der fredag aften skød og dræbte fem mennesker og forsvandt fra storcenter.

En intens menneskejagt udspiller sig lørdag i den amerikanske delstat Washington, efter at en ukendt gerningsmand skød omkring sig i et indkøbscenter i byen Burlington.

Fem mennesker blev dræbt - fire kvinder og en mand.

Politiet kan endnu ikke oplyse om et muligt motiv bag skyderierne, men forbundspolitiet FBI oplyser, at der ikke er tegn på, at angrebet skulle have forbindelse til terror eller andre angreb.

- Vi har ingen indikationer på, at der er tale om en terrorhandling, siger Michael Knutson, der leder FBI's afdeling i Seattle, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Burlington ligger nord for Seattle.

Skyderiet skete fredag aften lokal tid i en butiks sminkeafdeling, hvorefter gerningsmanden formåede at slippe væk fra stedet og fortsat er på fri fod. Han menes at have handlet alene.

Politiet har offentliggjort et grynet billede af den mistænkte. Han beskrives som en ung mand med latinamerikansk udseende. Han var iført gråt tøj, og på videoovervågning er han blevet set med en riffel i hånden.

Riflen er senere blevet fundet i indkøbscentret Cascade Mall, der på grund af tragedien holder lukket lørdag.

- Vi er utrolig kede af den tragiske begivenhed, der fandt sted i aftes. Vores tanker går til ofrene og deres familier. Af respekt for dem holder Cascade Mall lukket lørdag 24. september, lyder det på centrets hjemmeside.

Skyderiet skete, under en uge efter at ni mennesker blev såret i et knivangreb i et indkøbscenter i byen St. Cloud i Minnesota sidste lørdag. Her blev gerningsmanden efterfølgende skudt og dræbt af en politibetjent.

Angrebet i Minnesota efterforskes som en mulig terrorhandling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx