05/02-16 14:58

Tyskland gør klar til at få 10.000 flygtninge i praktikTyskland gør klar til at få 10.000 flygtninge i praktik

Det tyske uddannelsesministerium tilbyder praktikpladser til 10.000 asylansøgere for at få arbejdskraft.

Den tyske forbundsregering og landets faglærte sektor lancerede fredag et nyt initiativ, som indebærer, at 10.000 flygtninge skal tilbydes praktikpladser, da der bliver stadig større mangel på kvalificeret arbejdskraft i Europas største økonomi.

Det tyske uddannelsesministerium og den nationale konføderation for faglærte, ZDH, siger i en fælles erklæring, at de vil tilbyde praktikpladser til 10.000 asylansøgere mellem april 2016 og april 2018.

De personer, som får gavn af tilbuddet, skal være fyldt mindst 25 år, og de skal have gode chancer for at få asyl, hedder det.

Konkret betyder tilbuddet, som støttes af arbejdsgivernes store organisation, at de berørte asylansøgere også får tilbudt sprogkurser, uddannelseskurser og en chance for at arbejde i kortere tid i en virksomhed.

- På den ene side har vi en sektor, som har et stort behov for kvalificeret arbejdskraft, og på den anden side har vi mange mennesker, som stadig ikke har de fornødne kvalifikationer til at udfylde de ledige stillinger, siger Frank Weise, som leder de tyske jobcentre.

Jobcentrene hjælper med at foretage en foreløbig udvælgelse af de mulige kandidater ved at tage bestik af deres kvalifikationer og tidligere arbejdserfaringer.

- Jobcentrene vil bistå med rådgivning og støtte under programmet, siger Weise.

Næsten 40.000 lærepladser står tomme i forbundsrepublikken, hvilket har skabt krisestemning omkring det lovpriste uddannelsessystem, som kombinerer teoretisk indlæring med praktisk arbejde.

Det er navnligt i den faguddannede sektor og inden for sektorerne for manuelt arbejde, at der er mangel på passende kandidater.

Weise siger, at det er vigtigt, at de nyankomne lærer det tyske lærepladssystem at kende, så de ikke hurtigt kaster håndklædet i ringen og i stedet ser sig om efter hurtigt tjente penge i de ufaglærte sektorer.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx