Af Ritzau - 07/09-16 14:59

Syriens opposition offentliggør fredsplan før London-mødeSyriens opposition offentliggør fredsplan før London-møde

Ifølge syriske oppositionsledere skal et overgangsorgan styre Syrien i 18 måneder. Møde i London onsdag.

Syriens opposition har udarbejdet en detaljeret plan for et overgangsstyre til en demokratisk stat uden præsident Bashar al-Assad, inden den onsdag i London mødes med ministre fra EU, USA og regionale magter.

Syriens vigtigste oppositionsgruppe, Den Høje Forhandlingskomité, som omfatter en række grupper, foreslår en seks måneder lang forhandlingsfase mellem regimet og oppositionen.

I de efterfølgende 18 måneder skal Syrien styres af et overgangsorgan, som skal bestå af forskellige oppositionsledere, repræsentanter fra den siddende regering og medlemmer af borgerrettighedsgrupper.

- Syrien vil se Bashar gå af. Hvis Bashar går, vil krigen så fortsætte? Nej, mener lederen af Den Høje Forhandlingskomité, Hind Kabawat.

- Det er målet at opbygge et politisk system, som beskytter frihed, sikrer individets rettigheder, og som er baseret på frihed, lighed, borgerrettigheder og retfærdighed, hedder i det i oplægget.

De syriske oppositionsledere forbereder sig på forhandlinger om en våbenhvile i Genève i Schweiz under ledelse af USA og Rusland.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx