Af Ritzau - 15/03-17 19:11

Røveritruede butikker må være kontantfrie fra klokken 20Røveritruede butikker må være kontantfrie fra klokken 20

Erhvervsministeren fremsætter forslag om, at butikker fremover kan afvise kontanter allerede fra klokken 20.

Bor man i områder, hvor der flere gange har været røverier, er der sandsynlighed for, at butikkerne fremover vil afvise dine kontanter i de sene aftentimer.

Det er resultatet af en aftale mellem Dansk Folkeparti og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der nu fremsætter et lovforslag om kontantfrie timer i butikkerne.

- Jeg vil godt nedsætte risikoen for røverier, ved at gøre kontanter mindre tilgængelige, siger ministeren.

Med den nye lov om betalinger er almindelige butikker ikke forpligtet til at tage imod kontanter i perioden mellem klokken 22.00 og klokken 06.00.

Og butikker, der ligger i områder med særlig høj kriminalitet, kan ifølge forslaget afvise kontanterne endnu tidligere - allerede fra klokken 20.00.

Allerede tilbage i januar luftede erhvervsministeren første gang forslaget om kontantfrie timer i butikkerne.

Dengang skulle butikkerne kun havde muligheden fra klokken 22.00, hvilket affødte kritik fra blandt andet de butiksdrivende.

Butikkerne ville have muligheden endnu tidligere, og det får de nu i særlige områder. Hvilke områder der konkret får muligheden er dog endnu ikke klart.

- Aftale jeg har lavet med Dansk Folkeparti handler om, at vi finder de steder i Danmark, hvor der er flest røverier, og tager en snak med politiet om det.

- Det vil typisk være i nogle af byerne eller fjerntliggende områder, at det vil være nærliggende, siger han.

Organisationer har kritiseret, at blandt andet ældre og handicappede får det svært, hvis de ikke kan betale med kontanter. Til det siger ministeren:

- Butikkerne må stadig godt tage imod kontanter, det er helt op til dem selv. Så hvis der er mange, der har brug for kontanterne, vil butikkerne kunne gøre det, siger ministeren.

Døgnapoteker, akuttandlæger og lignende, hvor det ikke er muligt at udsætte købet til næste dag, vil også fortsat være forpligtede til at tage imod kontanter i hele åbningstiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx