Af Ritzau - 23/09-16 14:21; Opdateret: 23/09-16 17:53

Mette F. vrager støtter og vælger udlændingepolitik med blåMette F. vrager støtter og vælger udlændingepolitik med blå

Socialdemokratiet afviser røde støttepartier, der kræver, at partiet fører en mindre stram udlændingepolitik.

Fra Socialdemokratiets partikongres i Aalborg bliver der fredag sendt en besked til Christiansborg fra S-formand Mette Frederiksen.

I sin formandstale siger hun til de flere hundrede delegerede i salen, at udlændingepolitikken skal funderes bredt hen over den politiske midte.

- Udlændingepolitik skal funderes hen over den politiske midte. Og den skal have opbakning i befolkningen. For vi vil et samfund, der hænger sammen, siger Mette Frederiksen.

Beskeden kommer, dagen efter at De Radikale, Enhedslisten og Alternativet krævede, at Socialdemokraterne skulle føre en markant blødere udlændingepolitik, end partiet står for i dag.

Socialdemokratiet har sammen med blå blok lagt stemmer til adskillige af Venstre-­regeringens stramninger i det seneste år.

Det er en kurs, som ikke huer de røde støttepartier. De kræver handling fra Socialdemokratiet, som altså i stedet vil fortsætte samarbejdet over midten.

- Der er en grænse for, hvor mange vi kan tage imod i Danmark, hvis vi samtidig skal kunne finansiere vores velfærdssamfund. Det er jeg sådan set glad for, at vi i dag er bredt enige om i Folketinget, siger Mette Frederiksen.

Det har vakt opsigt blandt de røde støttepartier, at Socialdemokratiet bakker op om regeringens stop for kvoteflygtninge. Desuden ser støttepartierne gerne, at integrationsydelsen - som udgør omtrent halvdelen af kontanthjælpen - rulles tilbage.

Socialdemokratiet har endnu ikke svaret klart på, om partiet vil afskaffe ydelsen, hvis Mette Frederiksen kommer til magten.

I sin tale understreger S-formanden samtidig, at hun ønsker at sige farvel til blokpolitikken, som vandt frem i 00'erne.

- Vi Socialdemokrater har aldrig tilhørt en blok. Danmark skal ikke styres af rød blok. Danmark skal slet ikke styres af blå blok. Vi skal gøre det som danskere, vi altid har kunnet. Nemlig arbejde sammen., siger Mette Frederiksen.

Fra talerstolen åbnede hun desuden for at indgå en 2025-aftale med regeringen. Såfremt Dansk Folkeparti ikke lægger stemmer til at sænke topskatten, som partiet lovede forud for dets landsmøde sidste weekend.

- Derfor tror jeg, at vi kan indgå en aftale om 2025 med regeringen. Hvor vi prioriterer velfærd, arbejdspladser og uddannelse. Hvor vi ikke sænker topskatten. Hvor vi ikke beder nedslidte danske lønmodtagere om at arbejde mere, siger Mette Frederiksen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx