Af Ritzau - 29/03-17 09:56; Opdateret: 29/03-17 11:15

Danmark bliver vært for møde om økonomisk krig mod ISDanmark bliver vært for møde om økonomisk krig mod IS

Danmark skal være vært for et møde, der skal se på, hvordan den militante bevægelse kan rammes økonomisk.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) er ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) den "bedst finansierede terrorgruppe nogensinde".

Derfor vækker det glæde, at Danmark er blevet bedt om at være vært for et finansieringsmøde for den internationale koalition, der samler 68 lande verden over.

Over 120 eksperter i hvidvask og terrorbekæmpelse samles 29.-30. marts i København. De skal diskutere, hvordan man bedst rammer IS på pengepungen.

- Jeg er stolt over, at Danmark er blevet bedt om at være vært for koalitionens finansieringsmøde.

- Det viser, at vores partnere anerkender Danmarks indsats i kampen mod Isil - også uden for det militære spor, siger han i en pressemeddelelse, hvor han bruger en anden betegnelse for IS.

Danmark og Libanon står fælles i spidsen for koalitionens forsøg på at ramme terrorbevægelsen økonomisk.

Det er Jens Madsen, der sammen med en kollega fra Libanon står i spidsen for at ramme terrorbevægelsen økonomisk. Han er tidligere chef for Bagmandspolitiet og PET.

For nylig bombede koalitionen en pengetank med over en milliard kroner. Flere af bevægelsens pengetanke er blevet ødelagt, og dens adgang til internationale finansielle markeder er betydeligt svækket.

Mødet i København vil fokusere på, hvordan Islamisk Stat kan forhindres i at skaffe finansielle midler, samt hvordan koalitionen kan styrke sin indsats for at forhindre IS' adgang til det internationale finansielle system.

At afskære pengestrømme til den militante bevægelse er en helt afgørende del af kampen mod Islamisk Stat, mener udenrigsministeren.

- Vi må sætte ind på alle fronter. Det gælder for eksempel salg af olie, kidnapninger, afpresning og adgang til banker eller vekselkontorer. Det er noget af det, der vil blive drøftet på mødet i dag, siger Anders Samuelsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx