Af Ritzau - 11/08-16 19:04

FN: Russisk løfte om våbenhvile i Aleppo er ikke nokFN: Russisk løfte om våbenhvile i Aleppo er ikke nok

FN insisterer på, at en våbenhvile på mindst 48 timer er nødvendig for at få bragt nødhjælp ind til Aleppo.

Rusland overvejer at udvide en daglig våbenhvile i den syriske storby Aleppo til mere end tre timer, siger FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura.

FN insisterer på, at en våbenhvile på mindst 48 timer er nødvendig for at få bragt nødhjælp ind til dem, der har brug for det.

Det anslås, at omkring 1,5 millioner mennesker bor i den delvist sønderbombede by. 250.000 af dem opholder sig i de oprørskontrollerede dele.

Staffan de Mistura siger, at styret i Moskva ikke havde konsulteret FN, inden det onsdag offentliggjorde en beslutning om at fra torsdag at holde tre timers pause dagligt i kampene, så nødhjælpskonvojer kan køre ind i byen.

FN's nødhjælpschef, Stephen O'Brien, siger, at han er villig til at overveje Ruslands planlagte tre timers daglige våbenhvile i Aleppo, men at det er nødvendigt med en våbenhvile på 48 timer i kampene.

- Jeg vil altid overveje ethvert forslag, som muliggør humanitær hjælpeaktioner. Men for at levere nødhjælp i et omfang som dette, er det nødvendigt at have en rute med to spor, og man skal bruge 48 timer for at få tilstrækkeligt med lastvogne frem, siger O'Brien.

Staffan de Mistura siger, at enhver pause er interessant at overveje, fordi det indebærer at kampene indstilles.

- Men tre timer er ikke nok, siger han.

FN har længe indtrængende opfordret til våbenhvile, da mange i Aleppo har desperat brug for rent vand, mad, medicin og lægehjælp.

Der var torsdag rapporter om et gasangreb mod de bydele, som oppositionen kontrollerer.

- Der findes mange beviser for, at det rent faktisk fandt sted, siger de Mistura, som siger, at der er tale om en krigsforbrydelse, hvis alt bekræftes.

Hamza Khatib, som er chef for al-Quds-hospitalet i Aleppo, er fire personer døde af gasforgiftning. 55 mennesker er påvirket af gassen, og syv af dem fortsat indlagt på hospitalet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx