Af Ritzau - 28/04-17 09:25; Opdateret: 28/04-17 11:21

Kvinde død af kvæstelser fra lastbilangreb i StockholmKvinde død af kvæstelser fra lastbilangreb i Stockholm

60-årig kvinde døde fredag på sygehuset af de kvæstelser, som hun fik ved lastbilangreb i Stockholm 7. april.

En kvinde er død af de kvæstelser, som hun fik ved et lastbilangreb i Stockholm.

- Yderligere en person er død som følge af terrorangrebet på Drottninggatan 7. april, skriver det svenske politi på sin hjemmeside.

Det er en 60-årig kvinde, som døde fredag morgen. Hun var indlagt på et sygehus i det sydlige Sverige, hvor hun blev behandlet.

Kvinden er det femte dødsoffer for angrebet. 15 personer blev kvæstet.Angrebet skete ved stormagasinet Åhléns i Drottninggatan i det centrale Stockholm, da en lastbil bragede ind i fodgængere.

Svensk politi har anholdt en 39-årig usbekisk mand, Rakhmat Akilov, der var blevet udvist af Sverige, for angrebet. Han er fortsat fængslet.

Den 39-årige har erkendt, at det var ham, der sad bag rattet i den lastbil, der kørte ind i menneskemængden i den svenske hovedstad.

Det er siden angrebet kommet frem, at han tidligere har udtrykt sympati for "ekstreme organisationer", deriblandt den militante bevægelse Islamisk Stat.

De øvrige fire dødsofre for angrebet var to svenskere - en 11-årig pige og en 69-årig kvinde fra Ljungskile samt en 31-årig belgisk kvinde og en 41-årig britisk mand.

Tidligere i denne uge løslod politiet en 26-årig mand, der søndag blev anholdt og mistænkt for at have spillet en rolle i lastbilangrebet.

- Den person, som 23. april blev anholdt og afhørt i forbindelse med efterforskningen af episoden på Drottninggatan, er blevet løsladt. Personen er ikke længere mistænkt, meddelte anklagemyndigheden i tirsdags.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skriver i en kommentar på Twitter, at det er "meget trist, at angrebet i Stockholm har krævet endnu et liv. Mine tanker er hos familien."

Den svenske regering meddelte fredag, at hele håndteringen af lastbilangrebet er ved at blive analyseret. I analysen indgår også, hvordan Sverige i fremtiden skal kunne klare flere samtidige angreb.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Fantastisk start på anden halvleg:...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx