Af Ritzau - 03/07-17 17:14; Opdateret: 03/07-17 17:52

Efter 200 år har Danmark fået de første indfødte ulveEfter 200 år har Danmark fået de første indfødte ulve

De første ulve i 200 år blev formentlig født syd for Holstebro og kan dermed bryste sig af at være jyske.

De første ulve er begyndt at yngle i Danmark, og det har foreløbig kastet mindst tre hvalpe af sig fra et ulvepar i Vestjylland.

Miljøstyrelsen har tidligere registreret et ulvepar i området syd for Holstebro. Det er efter al sandsynlighed samme par, som nu har fået hvalpe.

Det oplyser Miljøstyrelsen mandag i en pressemeddelelse.

- Danskerne behøver ikke være bange for ulven, fordi der nu er dokumenteret ulvehvalpe. Det gør hverken ulven mere eller mindre problematisk, siger fungerende kontorchef i Miljøstyrelsen, Annette Samuelsen.

Det er mere end 200 år siden, at den sidste registrerede ulv blev skudt i Danmark. Men siden 2012 er ulve igen blevet spottet i landet, de fleste i Vestjylland.

Naturstyrelsen modtog for små to uger siden forlydender om, at der var ulvehvalpe i det pågældende område og satte derfor på Miljøstyrelsens foranledning vildtkameraer op.

Et af kameraerne fangede i weekenden tre hvalpe. Billederne er siden blevet verificeret af ulveeksperter fra Lupus Instituttet, som overvåger og forsker i ulve i Tyskland.

Ulven lever primært af hjortevildt, men hvis ulven nedlægger husdyr, udbetaler Miljøstyrelsen erstatning.

Ud over erstatningerne giver Miljøstyrelsen tilskud til ulvesikring af hegn for mindre husdyr som får og geder i netop det område ved Holstebro, hvor ulven nu er begyndt at yngle.

Foreløbigt ser ordningen ud til at virke efter hensigten.

Efter ulvesikring af hegn i april har der ikke været et eneste angreb på får bag hegn, der var ulvesikret korrekt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx