Af Ritzau - 11/08-16 23:40; Opdateret: 12/08-16 00:48

Danske baneryttere åbner OL med en andenpladsDanske baneryttere åbner OL med en andenplads

Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen og Lasse Norman Hansen åbnede OL med bravur.

storybild

Her ses banelandsholdet under VM tidligere i år. Torsdag var banerytterne i aktion i Rio. (Billede: Scanpix/Adrian Dennis)

Medaljedrømmen lever i bedste velgående for det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelse ved OL i Rio.

Det danske hold, der torsdag bestod af Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen og Lasse Norman Hansen, opnåede en andenplads i kvalifikationen ud af ni hold.

Dermed skal Danmark i næste fase fredag køre mod Australien, som blev nummer tre.

Danmark var det femte hold, som kørte ud på banen. Allerede efter de første 1000 meter havde Danmark den foreløbig bedste tid, og de danske ryttere blev ved med at øge i forhold til de hold, der allerede havde været ude på ruten.

I mål var Danmark fire sekunder hurtigere end de næstbedste på det tidspunkt, efter Lasse Norman Hansen havde taget en lang føring til sidst foran de trætte holdkammerater. Danmarks tid blev 3 minutter og 55,396 sekunder.

Inden konkurrencen havde landstræner Casper Jørgensen sagt, at Danmark skal kappe et sekund af den danske rekord fra VM tidligere på året for at få en medalje.

Torsdagens indledende tid var et halvt sekund langsommere end tiden fra VM, hvor Danmark endte med at vinde bronze.

Storbritannien med den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins på holdet satte bedste tid i kvalifikationen. Briterne var tre og et halvt sekund hurtigere end danskerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx