Af Ritzau - 24/08-16 14:08; Opdateret: 24/08-16 16:23

Messerschmidt stopper som DF-formand i EU-ParlamentetMesserschmidt stopper som DF-formand i EU-Parlamentet

Efter politianmeldelse stopper stemmeslugeren Messerschmidt som formand for DF-gruppen i EU-Parlamentet.

storybild

Morten Messerschmidt har valgt at trække sig som gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europa-Parlamentet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Morten Messerschmidt trækker sig efter eget valg som formand for Dansk Folkepartis gruppe i EU-Parlamentet. Det sker, efter at han i sidste uge blev politianmeldt af sin tidligere partifælle og medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson.

Morten Messerschmidt kalder anklagerne for grundløse og bliver som medlem af gruppen.

- Jeg mener, jeg er valgt til at bedrive politik. Det tror jeg, er det, vælgerne ønsker. Jeg trækker mig som konsekvens af en formaliafejl og ikke et politisk fejlskøn.

- Derfor vælger jeg at sige, at en anden må stå for administrationen og ledelsen, men det er klart, at jeg bliver som medlem af Dansk Folkeparti og vil loyalt arbejde under den nye formand, siger han.

Politianmeldelsen er en udløber af DF's omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld.

Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet har fremlagt, viser, at både parlamentsmedlemmet Jørn Dohrmann (DF) og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem var til stede. Messerschmidt husker ellers at have set dem begge til mindst et møde.

- Rikke Karlsson har også deltaget i et af dem, et ganske stormombrust et i november 2015.

- Det var generalforsamling og kombineret bestyrelsesmøde, og ved det seneste deltog alle fire MEP'ere, siger Messerschmidt og henviser til de daværende fire DF-medlemmer af EU-Parlamentet.

I dokumenterne stod Rikke Karlsson opgjort som litauer, og deres navne var stavet forkert. Dokumenterne har Morten Messerschmidt underskrevet, men han fremhæver, at han ikke har udfyldt dem.

Den forkert angivne nationalitet er en "administrativ fejl" i det franske register. I det tidligere års formular var det et litauisk medlem, siger Messerschmidt.

Hele miseren skyldes en "uformel ledelsesstil", lyder forklaringen.

For at leve op til kravene om EU-støtte skal der være syv forskellige nationaliteter. Ifølge papirerne var der dog kun seks, siger Rikke Karlsson. Men det ved hun ikke noget om, lyder det fra Messerschmidt.

- Rikke Karlsson er ikke bekendt med, hvem der er medlem. Forud for vores møde i november bad hun om at få medlemslisten tilsendt, og der vil hun kunne få vished over, hvem der er medlem.

- Jeg er nødt til at sige, at Rikke Karlsson er i ganske ond tro i den sag, siger Messerschmidt.

Adspurgt hvorfor han ikke tager den fulde konsekvens og trækker sig helt fra EU-Parlamentet, svarer Messerschmidt, at han har lavet en formaliafejl.

DF skal i løbet af de næste uger finde en ny gruppeformand.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl forstår beslutningen og tager den til efterretning, meddeler partiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil med farlige stoffer brudt i brand
bt.dk
Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
LIGE NU: Nyt skoleskyderi i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx