Af Ritzau - 14/03-17 15:34; Opdateret: 14/03-17 18:45

Minister: Banker kan gøre mere for at stoppe hvidvaskMinister: Banker kan gøre mere for at stoppe hvidvask

I en række sager har danske banker ikke gjort nok for at stoppe hvidvask af penge ifølge ny redegørelse.

Bankerne har ikke haft nok fokus på at sikre, at reglerne blev overholdt, når det gælder hvidvask af penge og skattely. Det mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

En redegørelse fra Finanstilsynet viser tirsdag, at de danske banker ikke har gjort nok for at stoppe hvidvaskning af penge.

Tilsynet har også haft adgang til en del af de såkaldte Panama-papirer. Papirerne afslørede millioner af konti og selskaber i Panama fra advokatselskabet Mossack Fonseca.

Redegørelsen er tirsdag blevet drøftet af erhvervsministeren og de politiske partier i kølvandet på sagerne om skattely. Det siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

- Det er utilfredsstillende, at en række banker i klar strid med lovgivningen tilsyneladende har risikeret at medvirke til hvidvask. Jeg mener derfor, at der er behov for initiativer, der har fokus på skærpet ledelsesansvar, siger han.

Finanstilsynet har blandt andet set nærmere på Skats datamateriale og yderligere oplysninger fra adspurgte banker.

Tilsynet skriver derudover, at bankerne bør "øge deres fokus væsentligt" på at leve op til reglerne og modvirke kunders skatteunddragelse.

- Finanstilsynets redegørelse viser, at bankernes ledelse ikke har haft tilstrækkeligt fokus på at sikre, at hvidvaskreglerne bliver overholdt, siger Brian Mikkelsen.

Panama-papirerne omfatter tusindvis af fortrolige oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Mossack Fonseca har som et af flere advokatfirmaer hjulpet en lang række individer fra hele verden med at få skattely.

Et flertal i Folketinget gav i begyndelsen af september sidste år grønt lys til, at man kunne købe oplysninger fra de lækkede Panama-papirer.

De har været inddraget i Finanstilsynets redegørelse.

Skatteministeriet oplyser, at der indkaldes til et møde om indsatsen mod skattely i uge 12.

Kampen mod international skatteunddragelse er en vigtig dagsorden for regeringen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en skriftlig kommentar.

- Nu har vi rapporten fra Finanstilsynet på bordet, og derfor glæder jeg mig også til at drøfte initiativer mod skattely med partierne i næste uge, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx