Af Ritzau - 25/10-16 12:23; Opdateret: 25/10-16 13:08

DF-formand erkender at sjusk med EU-midler har skadet hamDF-formand erkender at sjusk med EU-midler har skadet ham

Partiet er landet i en "tsunami", og der venter benhårdt arbejde, siger henholdsvis DF-stifter og DF-formand.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sætter sin lid til, at han kan genvinde vælgernes tillid og sætte den rette kurs efter den seneste tids stormvejr om partiets brug af EU-midler.

Men sagen har kostet, lyder det.

- Når der er blæst om et parti, betyder det noget for hele partiet og for den, som er formand for partiet. Og så er det et benhårdt arbejde at genvinde folks tillid.

- Det skader partiets situation, det skader min position, sådan vil det altid være, når der er blæst om et parti og i særdeleshed en blæst i denne kaliber, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl om mulig svindel med EU-midler.

I november 2015 betalte partiet 120.000 kroner tilbage til EU-Parlamentet for en sejltur i 2013, hvor DF i forbindelse med kommunalvalget drog på en skonnerttur rundt til 16 danske havne.

Siden er flere sager dukket op, og partiet er nu ude i en ren "tsunami" ifølge Folketingets formand og DF-stifter, Pia Kjærsgaard.

Siden skonnertturen har DF oplyst, at partiet vil betale 1,6 millioner kroner tilbage for politiske kampagner i strid med reglerne og knap en million kroner for blandt andet julekort, medietræning og studieture.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er i øjeblikket gang med at undersøge sagen. Men Dansk Folkeparti har allerede besluttet at sende i alt cirka 2,5 millioner kroner tilbage til EU-Parlamentet, som dog foreløbig afviser at tage imod dem.

Pengene blev nemlig udbetalt til den europæiske partialliance Meld og fonden Feld.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx