Af Ritzau - 13/11-16 22:14

Undersøgelse: Mere end hver fjerde barn oplever vold i hjemmetUndersøgelse: Mere end hver fjerde barn oplever vold i hjemmet

Børnerådet er nedslået over tallene og håber på bedre uddannet fagpersonale.

Mere end hver fjerde barn har oplevet at blive skubbet, rusket, sparket, nevet, revet i håret, slået eller andet, der svarer til fysisk vold, i deres hjem det sidste år.

Sådan lyder resultatet af en ny undersøgelse fra Børnerådet.

Omkring 4000 børn i 7. klasse er blevet spurgt, og 29 procent af dem har svaret, at de har oplevet fysisk vold i opdragelsen i hjemmet.

Og næsten i næsten hver tredje tilfælde er der tale om slag, spark eller andre grovere dele af spektret ifølge undersøgelsen. I alt har ni procent af alle de adspurgte oplevet den slags handlinger, viser resultaterne.

- Det er adfærd, der er så barsk, at det sætter dybe spor i børnene. Hvis det fortsætter, betyder det utrolig meget for børnenes trivsel, siger formand for Børnerådet, Per Larsen.

- De vil opleve symptomer på dårlig trivsel. Til sidst kan de blive ensomme og deprimerede. De kan få psykiske skader, der kan påvirke dem resten af livet. I de værste tilfælde kan de begynde på selvskade.

Det kan ofte være svært for børnene selv at bryde ud og fortælle om volden, mener Børnerådet. Derfor peger pilen ifølge Per Larsen også på det fagpersonale, der har med børnene at gøre til daglig.

- Det er ligegyldigt, om det er i børnehaven eller i skolen. Der bør man være meget opmærksom på, hvis et barn ændrer adfærd, siger han.

Derfor opfordrer han til, at pædagoger og lærere bliver bedre uddannet til at spotte signaler på, at børn udsættes for vold.

- Vi går så langt som at sige, at det vil være en fantastisk god idé, hvis de allerede starter på pædagog- og læreruddannelse med at fortælle, at det her er også en opgave, siger han.

- Man skal altså tage det her alvorligt. Derfor skal man forberede det her i 'fredstid', så man ikke skal starte ved Adam og Eva, når situationen opstår.

Undersøgelsen blev sendt ud som spørgeskema til 5047 børn på 233 skoler. 4039 børn svarede, oplyser Børnerådet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Fødevarestyrelsen trækker salater...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx