Af Ritzau - 26/09-16 03:28

Golflegenden Arnold Palmer er dødGolflegenden Arnold Palmer er død

Amerikaneren regnes som en af de tre største golfspillere gennem tiderne. Han døde søndag 87 år gammel.

Den amerikanske golflegende Arnold Palmer er død - 87 år gammel. Det oplyser US Golf Association, USGA, søndag.

- Vi er meget triste over 87-årige Arnold Palmers død. Han var golfsportens største ambassadør, skriver USGA på Twitter.

Arnold Palmer regnes som en af sportens allerstørste navne gennem tiderne. Det skyldes til dels hans mange sejre.

Syv majortitler og i alt 62 sejre på den amerikanske PGA Tour blev det til. Kun fire spillere har vundet flere turneringer på PGA Touren.

Derudover har Palmer opnået legendestatus for at være en del af "The Big Three" sammen med Jack Nicklaus og Gary Player. Trioen regnes for at have været afgørende for, at golfsporten blev populær verden over.

Palmer var aktiv på golfbanerne i 1950'erne, 1960'erne og 1970'erne og gik under tilnavnet "The King".

Størst majorsucces opnåede han ved US Masters, som han vandt fire gange. Meget passende fejrede Arnold Palmer både sin første og sidste majortitel ved US Masters i henholdsvis 1958 og 1964.

Første tegn på, at alderen var begyndt at genere Arnold Palmer, kom i marts, da han meldte afbud til at åbne netop US Masters.

Siden 2007 havde han haft til opgave at slå et ceremonielt tee-slag som åbning på den prestigefyldte turnering på Augusta-banen i Georgia.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne fortsætte for altid, men min fysiske formåen er ikke god nok til at slå slaget, som jeg gerne vil, sagde Arnold Palmer dengang.

Foruden sine golfmeritter fik Arnold Palmer også en drink opkaldt efter sig. En såkaldt "Arnold Palmer" består af iste og limonade.

Efter sigende var Arnold Palmer meget glad for iste/limonade-kombinationen, og da han i en bar i 1960'erne bestilte drinken, blev det overhørt af en kvinde, som bad tjeneren "om den samme drink, som ham Palmer bestilte".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Casper var afhængig af Treo: 'Jeg...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx