Af Ritzau - 08/04-17 13:50; Opdateret: 08/04-17 14:12

Svensk politi bekræfter mistanke mod 39-årig usbekerSvensk politi bekræfter mistanke mod 39-årig usbeker

Svensk politi bekræfter, at en mistænkt gerningsmand bag Stockholm-angreb er en 39-årig mand fra Usbekistan.

Svensk politi siger ved et pressemøde i Stockholm, at det stadig ikke kan udelukkes, at flere personer var indblandet i fredagens angreb.

Politiet bekræfter, at den anholdte person efter alt at dømme kørte lastbilen.

- Vi er overbevist om, at vi har anholdt den rigtige, siger rigspolitichef Dan Eliasson.

- Intet antyder, at vi skulle have fået fat på en forkert person. Tværtimod styrkes mistanken efterhånden, som efterforskningen skrider frem, siger han og tilføjer:

- Vi kan stadig ikke udelukke, at flere personer er indblandet.

Politiet bekræfter desuden, at den anholdte mand er en 39-årig mand fra Usbekistan.

Dan Eliasson fortæller desuden, at der er efterretninger hos det svenske sikkerhedspoliti, hvor den anholdtes navn tidligere er dukket op. Men det er af "marginal karakter".

- Vi undersøger alle hans aktiviteter på telefoner, på sociale medier, siger politiets talsmænd, som endnu ikke kan sige, hvorvidt den mistænkte havde forbindelser til Islamisk Stat eller andre islamistiske grupper.

Politiet kommenterede desuden oplysninger, der har floreret i svenske medier, om, at sprængstof er blevet fundet i lastbilen, der blev brugt til angrebet.

- Vi har fundet en anordning i bilen, som ikke hører hjemme der.

- Om det er en bombe, eller en anden type af brandfarlig genstand ved vi ikke. Der er teknisk undersøgelse i gang nu, siger Dan Eliasson.

Vidner har sagt til Aftonbladet, at de senere så manden på en tankstation opføre sig "mærkeligt" og have tydelige skader, skriver TT.

Den mistænkte gerningsmand bag angrebet i Stockholm fredag skal være flygtet fra gerningsstedet til Arlanda lufthavn med tog.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT, der henviser til det svenske medie Aftonbladet, der har talt med kilder i politiet.

Det var fredag klokken 14.53, at en lastbil kørte ind i en menneskemængde i den centrale del af Stockholm. Fire personer har mistet livet, og 15 personer blev såret.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe katastrofe på vej for dansk...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx