Af Ritzau - 13/12-16 11:20

Krav om mindst tre års fængsel til far for tvangsægteskabKrav om mindst tre års fængsel til far for tvangsægteskab

Under retssag har en 18-årig kvinde fortalt, hvordan hun gennem syv uger blev holdt fanget i Pakistan.

I en sjælden sag om tvangsægteskab kræves en 42-årig mand idømt fængsel i mindst tre år for at ville tvinge sin datter til at gifte sig.

Ifølge anklagemyndigheden skete det, da den i dag 18-årige kvinde gennem næsten to måneder blev holdt indespærret i et hus i Pakistan.

Imens arbejdede hendes forældre på at gifte hende væk, hævdes det.

Anklager Anders Larsson siger tirsdag i Retten på Frederiksberg, at en betydelig fængselsstraf i denne sag vil kunne virke afskrækkende på andre.

- Jeg bliver nødt til at betegne tiltaltes holdninger som stærkt udanske. De ligger alt for langt fra en vestlig opfattelse af opdragelse og respekt for individet og for kvinders rettigheder.

- En datter er ikke en genstand, man kan placere rundt om i verden, alt efter hvad der passer en selv. Det signal skal strafudmålingen i den her sag sende, siger anklageren.

Under retssagen har teenagepigen fortalt, at hun havde hele sin hverdag i København, da hun i februar i år rejste til Pakistan med sin mor.

Den dengang 17-årige pige troede selv, at formålet med turen var at besøge familie. Men ifølge anklagen havde forældrene altså andre planer.

I Peshawar blev pigen efter eget udsagn spærret inde i et hus. Samtidig blev hun frataget sin mobiltelefon, sine penge og sit danske pas, som moren brændte. Kun ved hjælp af en stjålet mobil lykkedes det pigen at slå alarm.

Efter alt at dømme opholder moren sig fortsat i Pakistan. Af den grund er det alene den 42-årige danskpakistaner, der nu er blevet tiltalt.

Faren nægter sig skyldig og hævder, at han blot har villet hjælpe sin datter.

I begyndelsen af året var hun nemlig kommet så langt ud i et misbrug af hash og tyverier, at han ville fjerne hende fra de københavnske gader.

Netop det budskab betoner advokat Henrik Stagetorn da også under sin procedure.

- Min påstand er, at det her slet ikke er strafbart. Man har meget vide beføjelser som forældre til at bestemme, hvor ens barn skal bo, siger advokaten.

Han mener ikke, at anklagemyndigheden har ført bevis for, at forældrene ville gifte den 17-årige væk.

Dommen i sagen ventes senere tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx