Af Ritzau - 21/09-16 11:23; Opdateret: 21/09-16 12:56

S og V erklærer sig enige om nyt enkelt skilsmissesystemS og V erklærer sig enige om nyt enkelt skilsmissesystem

Nyt skilsmisseudspil vil betyde færre bidrag at skændes om og bedre forhold for biologiske fædre.

Har man taget beslutningen om at fjerne vielsesringene, bør man ikke støde ind i uigennemskuelige instanser for at blive skilt.

Det mener social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), der i et nyt udspil lægger op til at drøfte en revurdering af skilsmissesystemet med Folketingets partier.

Samtidig kommer hun med konkrete tiltag, som skal gøre skilsmisserne mere gnidningsfrie, og en sammenlægning af instanser der behandler skilsmisserne.

- Min vision for området er, at skilte familier skal møde ét system med forståelige regler og enkle processer. Vi kan ikke stå model til, at den samme sag skal behandles af flere myndigheder, nogle gange på samme tid, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne erklærer sig så positiv stemt over for regeringens skilsmisseudspil, "at de er klar til indgå forlig på en eftermiddag".

- Overordnet set er jeg meget positiv over, at de (regeringen red.) faktisk har tænkt sig at lægge tingene sammen til ét system, som har været hovedhjørnestenen i det udspil, vi kom med for et halvt år siden, siger socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Derfor forstår men heller ikke hos S, hvorfor man nu vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kigge på skilsmissesystemet.

Konkret vil regeringen komme konflikter i forkøbet ved at begrænse antallet af bidrag, som skilsmisseforældre kan gøre krav på.

Blandt andet skal man ikke kunne få børnebidrag, hvis man har aftalt en deleordning om samvær, hvor barnet er lige meget hos hver forældre.

I udspillet lægges der også op til at tage særligt hensyn til biologiske fædre.

Her fremgår det, at man vil give biologiske fædre - der eksempelvis har dna-beviser - ret til at få prøvet faderskabet, inden barnet er fyldt ét år, også selv om barnet allerede har en registreret far, inden det er fyldt et år.

- Fristen for at få prøvet et faderskab forlænges fra seks måneder til et år efter barnets fødsel, lyder det i udspillet.

I alt indeholder udspillet 22 konkrete forslag til ændringer af systemet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx