Af Ritzau - 14/10-16 13:53

Islamister dræber mindst 12 sikkerhedsfolk i SinaiIslamister dræber mindst 12 sikkerhedsfolk i Sinai

Angrebet på en kontrolpost skete 40 kilometer fra byen Bir al-Abd. Otte er såret.

Formodede tilhængere af Islamisk Stat har dræbt 12 mand fra Egyptens sikkerhedsstyrker ved en kontrolpost i det nordlige Sinai. Det oplyser sikkerheds- og hospitalskilder til Reuters.

Otte personer er såret.

Angrebet skete 40 kilometer fra byen Bir al-Abd, og det er det første angreb i den centrale del af Sinai, som ellers har undgået islamisters angreb.

Angrebet blev udført med geværer og flere tungere våben, siger kilderne.

De sårede er bragt til et hospital i El-Arish.

Siden det egyptiske militær i 2013 gik ind og afsatte den demokratisk valgte præsident, Mohamed Mursi, har militante islamister optrappet angrebene mod hæren og politiet. I den nordlige del af Sinai har der i perioder været næsten daglige angreb.

Langt de fleste af de militante gruppers angreb har været rettet mod sikkerhedsstyrker, men de har også angrebet Egyptens kristne minoritet og turister.

De fleste af angrebene har den gruppe, der kalder sig Sinai-provinsen, taget skylden for. Gruppen betragtes som den egyptiske afdeling af Islamisk Stat.

Sinai-halvøen grænser op til den palæstinensiske Gazastribe og Israel.

Arish, hvor luftangrebene fandt sted, er provinshovedstad i det nordlige Sinai, hvor de militante islamister er aktive.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, som er landets tidligere hærchef, og som ledede afsættelsen af Mursi, betegner de militante islamister som en eksistentiel trussel mod Egypten, som er allieret med USA.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx