Af Ritzau - 12/12-16 14:37

DF: Trumps opgør med arrogante Kina er forfriskendeDF: Trumps opgør med arrogante Kina er forfriskende

USA's kommende præsident har talt med Taiwans leder og truet med at ophæve årtiers politik over for Kina.

Det er ikke op til Kina, hvem resten af verden må og ikke må tale politik med. Derfor er det ifølge Dansk Folkeparti dejligt, at USA's kommende præsident, Donald Trump, lægger op til et opgør med den kinesiske regering.

Det siger Søren Espersen (DF), der er udenrigsordfører og formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

- Jeg synes, at det er meget forfriskende, at Trump nu tager fat, som han gør. Kommunist-Kina har i alt for lang tid været utrolig arrogant. Både over for politikere og erhvervsfolk, hvis der var det mindste.

- Jeg forstår hans irritation over kommunist-Kinas arrogance. Den har vi i høj grad også mærket på egen krop her i Danmark, siger Espersen og henviser til Tibet-sagen og statsministres møder med Dalai Lama.

Donald Trump har i et interview søndag meddelt, at han ikke vil love, at han som præsident vil opretholde USA's såkaldte et-Kina-politik.

Det skete i et interview med Fox News, hvor han også forholdt sig til, at han har talt i telefon med Taiwans leder. Et politisk træk, som bryder med årtiers tradition i Det Hvide Hus.

- Jeg vil ikke have Kina til at diktere mig. Jeg ved ikke, hvorfor vi skal være bundet til en et-Kina-politik, medmindre vi laver en aftale med Kina på andre områder, deriblandt handelsområdet, sagde Trump ifølge Reuters.

Søren Espersen, der også er næstformand for Dansk Folkeparti, glæder sig over budskabet om, at Kina ikke kan tro, at de kan diktere, hvordan frie regeringer agerer.

- Kina skal da ikke bestemme, hvem vi (i Danmark, red.), Trump eller andre snakker med, siger Espersen.

USA's et-Kina-politik går ud på, at USA officielt regner regeringen i Beijing som den eneste lovlige kinesiske regering. Det betyder, at USA ser Taiwan som en del af Kina.

De fleste lande anerkender et-Kina-politikken. Mange har dog ikke taget entydigt stilling til, om Taiwan hører ind under det Kina. Det gælder også Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx