Af Ritzau - 24/08-16 10:05; Opdateret: 24/08-16 10:49

Ingen meldinger om tilskadekomne danskere efter jordskælvIngen meldinger om tilskadekomne danskere efter jordskælv

Efter jordskælvet i Italien opfordrer den danske ambassade i Rom danskere til at kontakte deres pårørende.

Den danske ambassade i Rom har efter det jordskælv, der natten til onsdag ramte Italien, været i kontakt med de lokale myndigheder, for at undersøge om danskere er berørt.

På nuværende tidspunkt er der ikke meldinger om omkomne eller tilskadekomne danskere, oplyser ambassaden onsdag formiddag.

Den danske ambassade opfordrer danskere, der er i Italien, til at kontakte deres pårørende, så de ved, at de er i god behold.

Danskerne opfordres desuden til at følge de lokale myndigheders anbefalinger og følge med i lokale medier.

Skælvet ramte det centrale Italien og er blevet målt til 6,2. Foreløbig er der meldinger om dræbte i landsbyerne Accumoli, Amatrice og Arquata del Tronto i det centrale Italien.

Mindst 18 er bekræftet omkommet ved jordskælvet, hvor personer blev fanget under murbrokker i flere byer, lyder det fra officielle kilder. Ifølge avisen Corriere della Sera, er omkring 100 personer meldt savnet.

Aleandro Petrucci, som er borgmester i Arquata, siger, at Pescara er en af tre mindre byer, som er "fuldstændigt faldet fra hinanden".

Op til flere huse er styrtet sammen i landsbyer nær skælvets epicentrum, og redningsmandskab kæmper mod tiden for at finde frem til personer, der er begravet under murbrokker.

Ifølge den danske ambassade kan der gå tid, før man med redningsarbejdet får skabt et endeligt overblik.

Reuters skriver, at skælvet kunne mærkes i Rom, der ligger cirka 170 kilometer fra skælvets epicentrum. Rystelserne kunne i Rom mærkes i 20 sekunder og fik borgere i hovedstaden til at vågne fra deres nattesøvn.

Et efterskælv ramte kort efter den centrale region med en styrke på 5,5.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx