Af Ritzau - 29/04-17 17:43

Løkke efter EU-topmøde: Vi står stærkt i jagt på agenturLøkke efter EU-topmøde: Vi står stærkt i jagt på agentur

Med Storbritanniens udtræden af EU skal flere vigtige agenturer have ny adresse. København er med i opløbet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at København er en af de stærkeste kandidater til at overtage EU's lægemiddelagentur (EMA).

I dag holder den prestigefulde institution til i London. Men med Storbritanniens kommende udtræden af EU skal agenturet have ny adresse.

- Hvis man går ind i det her med fagligheden i behold - hvad er det for nogle europæiske hovedstæder, der kan tilbyde et stærkt fagligt miljø - så vil København stå rigtig, rigtig stærkt, siger Løkke efter et topmøde i Bruxelles.

På mødet har lederne for de 27 EU-lande, der bliver i EU, givet håndslag på, at beslutningen ikke må trække for længe ud.

- Der er almindelig enighed om, at det haster. Lægemiddelagenturet er et meget vigtigt agentur - også for patienternes sikkerhed, siger statsministeren.

I første omgang skal stats- og regeringscheferne vedtage et sæt retningslinjer for, hvordan de skal træffe den endelige beslutning. Disse retningslinjer ventes vedtaget på et topmøde i juni.

Mange lande kæmper om at blive nyt værtsland for EMA. Men sammen med Milano og Amsterdam nævnes København som favorit.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at stort set alle lande har rakt hånden op og sagt, at det ville være rart at få et af de her agenturer, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har selvfølgelig betonet, at det er vigtigt, at det sker ud fra et sæt objektive kriterier. Set ud fra en faglig vurdering har vi et meget stærkt tilbud, fordi vi har så stærk en lægemiddelindustri.

Danmark er et af verdens førende lande til at udvikle og producere lægemidler. Samtidig er lægemiddelindustrien kilde til cirka 90.000 job.

EU's lægemiddelagentur står for at godkende nye lægemidler. Stedet har knap 900 arbejdspladser og mere end 3000 eksperter tilknyttet.

Ud over Det Europæiske Lægemiddelagentur skal også Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) flytte fra den britiske hovedstad. Her har Danmark dog ikke lagt billet ind.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx