Af Ritzau - 21/04-16 11:40

Novo Nordisk udbygger fransk fabrik for 750 millionerNovo Nordisk udbygger fransk fabrik for 750 millioner

Novo Nordisk bruger 100 millioner euro - svarende til 750 millioner kroner - på udbygning af fransk fabrik.

En stigende efterspørgsel på diabetesmedicin får Novo Nordisk til at investere omkring 750 millioner kroner i at udvide sin fabrik i den franske by Chartres.

Det oplyser den danske medicinalgigant i en pressemeddelelse.

Den nye del af fabrikken vil efter planen stå klar om tre til fire år og ventes at skabe 250 nye arbejdspladser. I forvejen er omkring 1100 ansat på fabrikken, som er vigtig for Novo Nordisk, siger topchef Lars Rebien.

- Novo Nordisk har drevet virksomhed i Frankrig gennem mere end 50 år. I årenes løb har vi opbygget en meget stærk organisation i Frankrig, og fabrikken i Chartres er i dag et af vores vigtigste strategiske produktionssteder, siger topchefen i Novo Nordisk, Lars Rebien.

- Den kommende udvidelse vil yderligere styrke Chartres-fabrikkens position i vores globale produktionsorganisation, tilføjer han i pressemeddelelsen.

Fabrikken i Chartres fremstiller en række forskellige insulinprodukter, som eksporteres til flere end 40 lande over hele verden.

Gennem de seneste 15 år har Novo Nordisk investeret 300 millioner euro i Frankrig. Ud over de 1100 ansatte i Chartres har Novo Nordisk omkring 300 ansatte i et datterselskab i Paris.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjernepar donerer millioner efter...
bt.dk
Far tjekkede ind på hotel med sin...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx