18/03-16 11:22; Opdateret: 18/03-16 11:54

Fem anholdt efter ballade i hadets kamp i ManchesterFem anholdt efter ballade i hadets kamp i Manchester

Fans røg i totterne på hinanden, da Liverpool avancerede i Europa League på Old Trafford i Manchester.

storybild

På banen var spillet relativt civiliseret, da Liverpool og Manchester United torsdag spillede 1-1 i Europa League. På lægterne kneb det mere med at holde sindene i ro. (Billede: AP/Jon Super)

At forholdet mellem fans af Manchester United og fans af Liverpool aldrig bliver bare tilnærmelsesvist hjerteligt blev bevist endnu engang, da de to klubber torsdag bragede sammen i Europa League.

Efter kampen, som sendte Liverpool videre til kvartfinalerne med samlet 3-1, risikerer klubberne sanktioner på grund af håndgemæng mellem klubbens fans og - for Liverpools vedkommende - for morbide tilsvininger og afbrænding af romerlys.

I de to klubbers første Europa League-opgør på Anfield i Liverpool sang Manchester United-fans slagsange om Hillsborough-katastrofen, hvor 96 Liverpool-fans blev mast ihjel.

På Old Trafford rullede en håndfuld Liverpool-supportere, som havde fået plads mellem hjemmeholdets fans, et banner ud mod slutningen af kampen. Det førte til slagsmål, hvor både slag og afrevne sæder fløj gennem luften, skriver Reuters.

Samtidig begyndte Liverpool-fans på et nedre tribuneafsnit at råbe "München" med henvisning til katastrofen i 1958, hvor et fly med Manchester Uniteds hold, trænere og sportsjournalister styrtede ned, og 21 passagerer døde. Blandt dem flere spillere.

Politiet efterforsker nu episoderne på Old Trafford.

- Mod slutningen af kampen var der en håndfuld bekymrende episoder, som er under efterforskning. Vi har foretaget i alt fem anholdelser, lyder det fra engelsk politi.

Efter kampen på Anfield slap Manchester United for sanktioner fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), fordi kampens official ikke nævnte tilråbene i sin kamprapport.

Men efter kampen på Old Trafford er begge klubber ifølge Uefa blevet indberettet, og forbundet har åbnet en sag.

Ifølge BBC er der åbnet sag mod begge klubber for tilskueruro og kast med genstande.

Derudover er der åbnet sag mod Liverpool for upassende tilråb og afbrænding af pyroteknik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx