Af Ritzau - 13/10-16 06:48

Tidligere V-finansminister kritiserer opgør med skattestopTidligere V-finansminister kritiserer opgør med skattestop

Thor Pedersen langer ud efter sine partifæller. De er principløse, når de dropper skattestoppet, lyder det.

Det er en konfiskation af borgernes penge og udtryk for principløshed, når politikere i disse dage taler om at droppe det skattestop, der har stået på siden 2002.

Det mener den tidligere finansminister og Venstre-politiker Thor Pedersen, der selv var med til at indføre skattestoppet, skriver Jyllands-Posten.

Thor Pedersen, der var finansminister fra 2001-2007, kalder ifølge avisen danske politikere - og dermed også sine egne partifæller - for "principløse", hvis de ofrer skattestoppet på boliger.

I stedet skulle man tilpasse de offentlige udgifter, så man helt kan fjerne skatten på boliger og udvise samme ansvarlighed, som man kræver fra borgerne, mener han.

- Man kan finde mange forklaringer, men de er bare ikke gode nok. Man ophæver i virkeligheden skattestoppet, fordi man mener, at man har brug for pengene, siger Thor Pedersen til Jyllands-Posten.

- Så vælger man at tage dem et sted, hvor man mener, at borgerne er værgeløse, nemlig på boligen, siger den tidligere finansminister.

Grundloven sikrer borgerne en ukrænkelig ejendomsret, og det er et brud med det princip, mener Thor Pedersen, når magthaverne hiver stadigt flere penge op af borgernes lommer for at finansiere politiske ønsker.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, er, hvis han tager "den meget principielle hat på", enig med den tidligere Venstre-finansminister i, at det er forkert at betale skat på sin bolig.

- Men det ændrer ikke ved, at der så skulle findes 42 milliarder kroner andre steder. Givet den virkelighed, vi står i, er det problematisk, siger han til Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx