Af Ritzau - 12/12-16 18:41

IMF-chef vil fjerne al tvivl om sin uskyld i rettenIMF-chef vil fjerne al tvivl om sin uskyld i retten

Franske Christine Lagarde nægter sig skyldig i pligtforsømmelse i betændt sag fra 2008.

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), franskmanden Christine Lagarde, har tænkt sig at bekæmpe "anklage efter anklage" i forbindelse med en sag, hvor hun er mistænkt for at have udvist forsømmelighed og misbrugt offentlige midler.

Det siger Lagarde på et retsmøde mandag.

Sagen handler om en udbetaling af erstatning fra staten på 400 millioner euro til forretningsmanden Bernard Tapie, mens Lagarde var finansminister i Frankrig.

Lagardes forsømmelighed har ifølge anklagen ført til misbrug af offentlige midler, da hun godkendte en voldgiftsafgørelse.

- Jeg vil gerne vise jer, at jeg på ingen måde er skyldig i forsømmelighed, men snarere handlede i god tro med kun offentlighedens interesser i tankerne, siger Lagarde under mødet.

- Forsømte jeg min pligt? Nej. Og jeg vil stræbe efter at overbevise jer - anklage efter anklage, lyder det videre.

Lagarde var finansminister under præsident Nicolas Sarkozy, da staten i 2008 udbetalte et beløb svarende til 2,97 milliarder danske kroner til Tapie.

Udbetalingen vedrører en strid mellem Tapie og banken Crédit Lyonnais efter Tapies salg af Adidas i 1993. Crédit Lyonnais er i dag kendt som LCL.

Der er mistanke om, at Tapie fik en særlig gunstig behandling, fordi han støttede Sarkozy.

Bestyrelsen i IMF, som repræsenterer 188 lande, har tidligere udtrykt fuld tillid til Lagarde.

Den 60-årige fondsdirektør blev i august 2014 grillet af en særlig fransk domstol, der undersøger sager om ministres embedsmisbrug.

Lagarde har hele tiden afvist anklagerne.

Tapie hævder, at Crédit Lyonnais bedrog ham ved at sætte prisen på hans andele i det tyske sportstøjfirma Adidas for lavt i en handel mellem forretningsmanden og banken.

Lagarde sendte tvisten for en voldgiftsdomstol, der i 2007 dømte til fordel for Tapie. Det førte til beskyldninger om, at finansmanden havde opnået særbehandling til gengæld for støtte til Sarkozy.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx