Af Ritzau - 15/06-17 17:50; Opdateret: 15/06-17 18:09

Portører og region mangler svar efter møde i ArbejdsrettenPortører og region mangler svar efter møde i Arbejdsretten

Portørerne i Region Sjælland skal genoptage arbejdet, men stridens to spørgsmål er ikke endeligt afgjort.

Det tog som ventet ikke mange minutter, før Arbejdsretten torsdag eftermiddag pålagde portørerne i Region Sjælland at droppe deres strejke og komme tilbage i arbejde.

Portørerne har strejket den seneste tid, men da der er tale om en arbejdsnedlæggelse i strid med overenskomsten, har fagforbundet FOA og LO hele tiden opfordret portørerne til at trække i arbejdstøjet.

Derfor var udfaldet af den del af sagen ventet.

Dog er der ikke fastlagt en bod - altså en mulig bøde. Det vil ske på et senere retsmøde.

Stridens kerne handler om, at Region Sjælland vil have portørerne til at tage en uddannelse som serviceassistent. Det vil betyde, at portørerne skal løse flere opgaver, blandt andet rengøring.

Siger portørerne nej til den efteruddannelse, skriver de samtidig under på deres egen fyreseddel. Regionen gav tidligere på måneden 22 portører et sådant varslingsbrev. Det udløste vrede og siden strejke.

Netop den varslede massefyring er den anden sag, der torsdag var for Arbejdsretten. Her faldt der dog ingen afgørelse.

I stedet skal parterne troppe op i Arbejdsretten igen 31. august. Her vil der blive fastsat en dato for, hvornår spørgsmålet kan blive behandlet.

Portørerne skal svare på varslingsbrevet fredag inden klokken 12. Fagforbundene havde bedt Arbejdsretten om at forlænge fristen, mens sagen står på, men det blev afvist.

Afviser portørerne at sige ja til uddannelsen, kan de betragte sig selv som fyret fra 31. januar 2019.

Det er repræsentanter for parterne, der mødes i retten. På den ene side af bordet sidder LO, mens Danske Regioner sidder på den anden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx