Af Ritzau - 22/09-16 12:18; Opdateret: 22/09-16 14:43

Nordjysk betjent idømmes 60 dages fængsel for voldNordjysk betjent idømmes 60 dages fængsel for vold

En 38-årig betjent gik over stregen ved en anholdelse i Frederikshavn i 2014, fastslår Vestre Landsret.

En politibetjent er fundet skyldig i vold i forbindelse med en anholdelse af en kvinde og en mand i marts 2014 i Frederikshavn.

Vestre Landsret har derfor torsdag idømt betjenten 60 dages fængsel.

Det er en skærpelse af den dom, som betjenten fik i samme sag ved Retten i Hjørring i januar. Her blev han idømt 40 dages fængsel.

Betjenten var tiltalt for at have placeret en fod i baghovedet på to anholdte og for at have sparket dem begge flere gange på kroppen, efter at han havde lagt med ned.

Landsretten har dog ikke fundet det bevist, at betjenten satte sin fod i baghovedet på de anholdte. Han er derfor frifundet for denne del af anklagen.

Ved straffens fastsættelse har landsretten lagt til grund, at sparkene var af me­get begrænset styrke og ikke gav skader.

Der er på den anden side lagt vægt på, at volden blev begået af en polititjenestemand mod to anholdte, der lå ned, og hvor den ene var lagt i håndjern.

Fem af landsrettens dommere stemte for at fastsætte straffen til fængsel i 60 dage. En af dommerne stemte for at stadfæste byrettens dom på 40 dages fængsel.

Den 38-årige politibetjent har hele tiden nægtet sig skyldig. Men betjenten har erkendt, at der var fysisk kontakt mellem ham og de anholdte.

Den dømte har forklaret, at stemningen var "tilspidset", og at de to personer var "verbalt aggressive" under anholdelsen.

Dette kom blandt andet til udtryk, da kvinden i sagen efter betjentens udsagn hoppede op på ryggen af ham. Det gjorde hun, da politibetjenten var ved at lægge den anholdte mand i førergreb på vejbanen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx