23/03-16 04:11; Opdateret: 23/03-16 12:43

Fængselsforbund kræver handling fra Pind efter overfaldFængselsforbund kræver handling fra Pind efter overfald

Justitsministeren skal gøre mere for at sikre fængselsbetjentes sikkerhed, mener fagforbund.

storybild

Fængselsbetjentenes fagforbund vil have justitsministeren til at forbedre deres sikkerhed. (Billede: Polfoto/Finn Frandsen)

Overfaldet på en 38-årig fængselsfunktionær tirsdag aften på åben gade får fængselsbetjentens fagforbund, Fængselsforbundet, til at appellere om hjælp hos justitsminister Søren Pind (V).

- Ministeren skal skride hårdere ind overfor, når især fængselsbetjente og politibetjente overfaldes, siger fagforbundets formand, Kim Østerbye.

- Han skal sikre os på jobbet og på vej hjem fra jobbet. Og så må det gerne have en væsentlig hårdere konsekvens, når sådan noget her sker.

Kim Østerbye efterlyser, at justitsministeren sender et utvetydigt signal til bandemiljøet om, at der er skærpende omstændigheder ved at overfalde en fængselsbetjent.

- Det skal specifikt stå i lovgivningen, at det er særligt skærpende omstændigheder, når et overfald begås mod fængselsbetjente og politibetjente, siger han.

Paragraf 119 i straffeloven giver særlig beskyttelse til tjenestemænd. Men Kim Østerbye, mener, at det i paragraffen bør tilføjes, at et overfald på en fængselsbetjent eller en politibetjent er omgærdet af særligt skærpende omstændigheder.

- Vi har behov for, at ministeren ser det her som et særligt problem, og ikke ser det generelt som vold mod offentligt ansatte.

- Det her er en helt særlig type meget, meget personfarlig vold. Det er ikke en tilfældig borger, der på kommunekontoret går amok over for en socialrådgiver eller hjemmehjælper, siger han.

Kim Østerbye er ikke i tvivl om, at det er blevet farligere at være fængselsbetjent.

- Nogen vil os noget ondt.

- Vi får flere og flere bandemedlemmer i fængslerne, som reagerer med vold og truer os. Når der er nogen, de ikke kan lide, så gør de kort proces, når betjentene er på vej hjem.

Han ved ikke, om den pågældende fængselsbetjent havde mistanke om, at nogle indsatte var efter ham.

- Men der kan sagtens have været nogle konflikter, som han har været involveret i, som nogen mener, han skal straffes for.

Han mener, at politiet og personalet i fængslerne skal være endnu mere opmærksomme på banderne.

-Det er vigtigt, at politiet følger miljøet endnu tættere, og at man i fængslerne er meget mere opmærksomme på, hvis der er ændringer i adfærden over for bestemte betjente, og så sætter de betjente under beskyttelse eller får dem væk.

Han foreslår også, at der bliver en hyppigere udskiftning mellem det personale, der arbejder med bandemedlemmer blandt de indsatte.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Mand erkender at have leveret stoffer...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx