Af Ritzau - 07/04-17 17:07; Opdateret: 07/04-17 17:54

Øjenvidne i Stockholm: Politiet bad os om at løbe vækØjenvidne i Stockholm: Politiet bad os om at løbe væk

Folk blev bedt om at løbe væk fra centrum af Stockholm, fortæller et øjenvidne efter lastbilangreb.

Politiet beder folk om at holde sig fra det centrale Stockholm, efter at en lastbil er braget ind i en menneskemængde og et stormagasin i Drottninggatan.

Det fortæller Nicholas Rindahl, der er på ferie i den svenske hovedstad.

Danskeren bor på et hotel midt i byen. Da han var på vej derhen efter angrebet, fik han besked på at vende om.

- Vi blev mødt af en politibil, der kom kørende i modsat retning med en bevæbnet kvindelig betjent, der hang ud af døren og råbte, at folk skulle løbe, alt hvad de kunne.

- Det måtte vi så gøre, siger Nicholas Rindahl med lyden af udrykkende køretøjer i baggrunden.

Meldingen gjorde folk omkring ham bekymrede. Men alle var gode til at adlyde ordren, fortæller Nicholas Rindahl. Under selve angrebet befandt han sig relativt tæt på indkøbscentret Åhlens.

- Jeg var på Drottninggatan lige ved Åhlens et kvarter før, det skete. Jeg var 500 meter fra eller noget i den stil på det tidspunkt, siger Nicholas Rindahl.

Fredag klokken 17 ved han endnu ikke, hvornår han kan vende tilbage til centrum.

Al togtrafik, som kører gennem Stockholms hovedbanegård, er standset. Derfor er der både lange trafikkøer og flere mennesker på gaden fredag eftermiddag, et par timer efter at angrebet har fundet sted.

Det beretter Jeppe Mikkelsen, som er tidligere medlem af Folketinget for De Radikale, og som nu bor i Stockholm, hvor han studerer.

Han bor ved Odenplan, som er en af de centrale pladser og metrostationer. Det ligger cirka 500 meter fra det sted, hvor lastbilen kørte ind.

- Folk virker rystede, men fattede. De går stille og roligt, og der er er endnu flere mennesker på gaden, fordi de har lukket for togene, siger Jeppe Mikkelsen:

- Folk lytter meget til, hvad myndighederne siger. Jeg tror, at folk er på vej hjem til dem, de holder af, og vil kramme dem lidt ekstra i aften.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peps trofæ-samling er indledt: City...
bt.dk
Absurd målfest i Brøndby: BT uddeler...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx