Af Ritzau - 25/08-16 16:04

Holland vil hooligans til livs med fingeraftryk og gpsHolland vil hooligans til livs med fingeraftryk og gps

Hooliganisme er et stort problem i Holland, hvor flere end 1300 personer har karantæne fra fodboldstadions.

Det hollandske fodboldforbund (KNVB) vil benytte sig af fingeraftryk og gps-teknologi for at holde hooligans væk fra de hollandske stadions, skriver AFP.

- Ideen er, at personer, som er bortvist fra stadions, skal identificere sig selv ved hjælp af fingeraftryk på en telefon med gps. Det skal de før, under og efter en fodboldkamp, siger talsmand for KNVB Hans van Kastel.

- På den måde ved myndighederne, at hooligans, som er forbudt adgang til kampene, ikke er på stadion, mens der spilles kamp.

Ideen er med hjælp fra frivillige blevet afprøvet i en periode på nogle år, og talsmanden fortæller, at KNVB nu er i dialog med regeringen om tiltaget. Forbundet vil gøre ordningen obligatorisk for alle, der har karantæne fra hollandske fodboldstadions.

Hooliganisme er et stort problem i Holland, og flere end 1300 personer har karantæne fra stadions i landet. Hele 890 af disse karantæner stammer fra 2015.

Men på trods af det, så er der løbende flere af de karantæneramte, der finder en vej uden om forbuddet. Det vil det hollandske fodboldforbund nu have sat en stopper for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx