Af Ritzau - 03/03-17 10:18; Opdateret: 03/03-17 10:39

Norsk toldvæsen beslaglægger 21 sexdukker som ligner børnNorsk toldvæsen beslaglægger 21 sexdukker som ligner børn

De beslaglagte dukker måler omkring en meter i højden, og nogle af dem er iklædt børnetøj.

Det norske toldvæsen har de seneste måneder beslaglagt 21 sexdukker, der er fremstillet til at ligne børn. Det skriver NRK.

Dukkerne måler omkring en meter i højden, og nogle af dem er iklædt børnetøj. De er blevet bestilt af mænd i alderen 18 til 60 år fra hele landet.

Nogle har tidligere domme for seksuelle krænkelser, mens andre arbejder med børn til daglig. Flere har hidtil været uden for politiets søgelys.

De norske toldmyndigheder opdagede første gang de børnelignende sexdukker i 2016. Og importen ser ud til at stige, lyder det.

Det norske kriminalpoliti, Kripos, mener, at dukkerne strider mod straffelovens paragraf 311, der lyder:

- Beskrivelser af seksuelle overgreb mod børn eller beskrivelser, som seksualiserer børn.

Kripos mener samtidig, at de mænd, der har bestilt dukkerne, sagtens kan have begået overgreb mod børn tidligere eller udgøre en trussel i fremtiden.

Derfor er det vigtigt, at de bliver opdaget.

Og politiet er helt afhængige af et godt samarbejde med både offentlig og private aktører i kampen mod overgreb mod børn. Det fastslår lederen af Voldtægtsafdelingen under Kripos, Ann Kristin Grosberghaugen.

I øjeblikket efterforskes fire sager i den norske sydvestpolitikreds.

Det er ikke ulovligt at købe børnesexdukker i Danmark. Gratisavisen Metroxpress beskrev i december sidste år, hvordan danske mænd har købt dukker fra Kina helt ned til en størrelse på 65 centimeter

- Vi er flere gange stødt på de dukker under toldbehandlingen. Det er dukker, som vi finder i det internationale postcenter, hvor de er på vej til kunder i Danmark.

- Hver gang vi mistænker, at noget er ulovligt, overdrager vi sagen til politiet. Vi er blevet opmærksomme på dette gennem vores internationale samarbejde, sagde underdirektør i Skat, Preben Buchholtz, til avisen.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx